avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Activitate campionul2001

Activitate campionul2001

Am depus o plangere penala pentru infractiiunile prev.de art.193,art.261 Cod penal,impotriva unei persoane si pentru infractiunea prev.de art.260 impotriva altor 2 persoane.
''Persoana vatamata... (care sufera de handicap psihic)a mai formulat plangeri impotriva lui...Avand in vedere declaratiile faptuitorilor s-a concluzionat ca acestia nu au comis faptele sesizate.
Impotriva solutiei,partea vatamata a formulat plangere in termen legal.A invocat ca nu a fost audiat martorul propus,a mai solicitat reluarea cercetarilor,deplasarea la fatza locului,confruntarea(care nu a avut loc)si desemnarea unui avocat dn oficiu
Fiind audiati numitii...,au negat comiterea faptelor sesizate
Fatza de cele de mai sus,apreciez ca plangerea nu este intemeiata si in baza art 278 Cod de Procedura Penala
Dispun:Respingerea plangerii formulata de ...impotriva rezolutiei nr....
Persoana nemultumita de solutie se poate adresa instantei de judecata in termen de 20 de zile de la comunicare''

As vrea sa aflu cum pot formula plangerea impotriva acestei ultime rezolutii,a prim-procurorului parchetului de pe langa judecatoria ramnicu sarat si daca trebuie sa ma adresez chiar judecatoriei ramnicu sarat sau altei instante.
Multumesc!
Instanta de fond a hotarat:''Admite in parte cererea formulata de reclamantul....cu domiciliul....contradictoriu cu paratul ....cu sediul....
Obliga parata la plata depturilor salariale integrale cuvenite reclamantului pentru perioada lucrata,in cuantum de ....
Respinge restul cererilor ca nefondate.
Cu rescurs in 10 zile de la comunicare.
pronuntata in sedinta publica azi .....Februarie 2009.
PRESEDINTE JUDECATOR ASISTENT JUDICIAR ASISTENT JUDICIAR GREFIER''

Am cerut bonurile de masa in fatza instantei verbal,dar vad ca nu s-a admis.....si nici nu s-a consemnat,asta e uimirea mea,pentru ca am avut cererea aceasta si....de fapt dupa cum vad a gresit si numele firmei la care am lucrat a mai fost adaugata o litera in numele firmei,cred ca special au facut acest lucru...
Multumesc pentru toate raspunsurile prezente si viitoare!
P.S.Mai am pana la recurs cateva zile,saptamana viitoare o sa depun recursul.
''Prin cererea ....cheama in judecata pe parata ...solicitand obligarea acesteia la plata drepturilor banesti cuvenite pentru zilele lucrate si plata daunelor morale si materiale in cuantum de...lei,cu cheltuieli de judecata
In motivare,reclamantul arata ca a lucrat la societatea parata timp de .....la ......Parata nu a inteles sa ii plateasca salariul convenit,spunand ca are de achitat numai suma de ....,pe care i-ar fii depus la banca in cont.Desi a semnat un contract de munca,nu i-a fost inmanat un exemplar.
Parata,legal citata,depune intampinare prin care solicita respingerea actiunii motivat de faptul ca a restitit reclamantului suma de ...cu OP nr..../2007,astfel incat cererea a ramas fara obiect.
Prin precizarea depusa la data de ...,reclamantul arata ca solicita plata sumei de ...reprezentand daune morale si a sumei de ...reprezentand daune materiale,cf.art.161,alin.4 a Codului muncii.
..........
Cat priveste plata daunelor morale,reclamantul nu a facut vreo dovada a prejudiciului moral suferit din cauza neplatii acestei sume.... prejudiciul,legatura de cauzalitate si culpa paratei.Or,nu putem retinepe baza probelor dosarului existenta unui prejudiciu moral cert atat ca existenta cat si ca intindere,motiv pentru care vom respinge cererea ca neintemeiata.
Pentru aceste considerente se va admite in parte cererea.''
Aceasta este o parte dintr-o sentinta a Tribunalului.....
Va rog sa-mi spuneti daca fac recurs la sentinta de mai sus pentru a cerei bonurile de masa care trebuiau sa mi se dea pe fiecare zi de munca, pot sa ma folosesc de art.155 din Codul muncii si de interogatoriul paratei si de asemenea cerand obligarea angajatorului la plata de daune interese pentru repararea prejudiciului care mi-a fost produs,folosind-ma de analizele medicale din perioada respectiva si alte dovezi medicale,pot avea castig de cauza in aceasta speta.
Va multumesc pentru timpul Dumneavoastra!

Bunicii din partea tatalui meu au decedat(1990-bunicul si 2003-bunica).Am asteptat ca dupa 6 luni,un unchi sa ne sune sa se dezbata succesiunea,vazand ca nu mai da un semn de viata m-am dus la tzara,am stat 2 zile,unchiul meu lucra la consolidarea casei,l-am intrebat daca vrea sa-l ajut refuzandu-ma dar vrand sa cheme un vecin sa-l ajute.M-am intors dar nu am mai fost primit nici in curtea bunicilor,vazand asta am deschis o actiune de iesire din indiviziune impreuna cu surorile mele,venind prin reprezentare,tatal nostru decedand in 1996.Tata a avut 3 frati.Prima hotarare a Judecatoriei a fost data fara sa vad expertizele facute,nu am fost la termenul acela.La apel,Tribunalul a trimis inapoi dosarul deoarece judecatoarea nu s-a pronuntat pe un capat de cerere a unchiului meu,care dorea contravaloarea sumei de 9000 lei reprezentand pomeni si parastase din 1990 pana in 1997.Nu i s-a admis dar judecatoarea nu a pus in discutie motivele de recurs desi Tribunalul a aratat expres ca trebuie sa se ia in considerare toate motivele de de apel pe care le-am formulat.Hotararea nu a fost schimbata desi nu am fost de aciord cu multe dintre cele stipulate in hotarare printre care si imbunatatirile de 3500 lei pe care trebuie sa-i platim unchiului nostru(noi suntem 3 frati),o matusa are peste 5000 lei iar celalalt unchi din Bucuresti are tot 3500 lei desi este o casa taraneasca si imbunatatirile au fost facute unde a stat unchiul care se mutase in casa bunicilor folosind-o in exclusivitate.Eu fiind o persoana de handicap gradul 2,boala mintala,nu stiu toate procedurile intr-un proces civil.
Ce pot face acum avand in vedere ca dosarul este la Curtea de apel,Tribunalul respingand al 2-lea apel,deoarece nu am mai propus o noua expertiza si ca am fost de acord cu cea veche desi nu a fost asa.Eu fiind de acord cu impartirea in natura a casei si atat,nu si cu imbunatatirile pretinse de unchi.
Azi,24.02.2009 am termen la Curtea de Apel si sper sa-mi aprobe macar un avocat din oficiu,venitul lunar permitandu-mi cererea aceasta.
Ce pot sa cer judecatorilor Curtii de Apel pentru ca sa trimita dosarul spre rejudecare?
Va Multumesc!
Am fost angajat cu contract de munca la o firma si nu am fost platit pentru zilele lucrate,mi-au fost promise si cupoane de masa.
Am dat in judecata firma,dar instanta nu mi-a acordat si despagubirile pe care le-am cerut,numai salariul de pe statul de plata mi-a fost recunoscut de instanta-din august 2007 nu am fost platit pentru munca depusa.
Ce pot face ca instanta sa-mi acorde si despagubirile aferente conform Codului Muncii?
Va multumesc!