avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Bunicii din partea tatalui meu au decedat(1990-bunicul si 2003-bunica).Am asteptat ca dupa 6 luni,un unchi sa ne sune sa se dezbata succesiunea,vazand ca nu mai da un semn de viata m-am dus la tzara,am stat 2 zile,unchiul meu lucra la consolidarea casei,l-am intrebat daca vrea sa-l ajut refuzandu-ma dar vrand sa cheme un vecin sa-l ajute.M-am intors dar nu am mai fost primit nici in curtea bunicilor,vazand asta am deschis o actiune de iesire din indiviziune impreuna cu surorile mele,venind prin reprezentare,tatal nostru decedand in 1996.Tata a avut 3 frati.Prima hotarare a Judecatoriei a fost data fara sa vad expertizele facute,nu am fost la termenul acela.La apel,Tribunalul a trimis inapoi dosarul deoarece judecatoarea nu s-a pronuntat pe un capat de cerere a unchiului meu,care dorea contravaloarea sumei de 9000 lei reprezentand pomeni si parastase din 1990 pana in 1997.Nu i s-a admis dar judecatoarea nu a pus in discutie motivele de recurs desi Tribunalul a aratat expres ca trebuie sa se ia in considerare toate motivele de de apel pe care le-am formulat.Hotararea nu a fost schimbata desi nu am fost de aciord cu multe dintre cele stipulate in hotarare printre care si imbunatatirile de 3500 lei pe care trebuie sa-i platim unchiului nostru(noi suntem 3 frati),o matusa are peste 5000 lei iar celalalt unchi din Bucuresti are tot 3500 lei desi este o casa taraneasca si imbunatatirile au fost facute unde a stat unchiul care se mutase in casa bunicilor folosind-o in exclusivitate.Eu fiind o persoana de handicap gradul 2,boala mintala,nu stiu toate procedurile intr-un proces civil.
Ce pot face acum avand in vedere ca dosarul este la Curtea de apel,Tribunalul respingand al 2-lea apel,deoarece nu am mai propus o noua expertiza si ca am fost de acord cu cea veche desi nu a fost asa.Eu fiind de acord cu impartirea in natura a casei si atat,nu si cu imbunatatirile pretinse de unchi.
Azi,24.02.2009 am termen la Curtea de Apel si sper sa-mi aprobe macar un avocat din oficiu,venitul lunar permitandu-mi cererea aceasta.
Ce pot sa cer judecatorilor Curtii de Apel pentru ca sa trimita dosarul spre rejudecare?
Va Multumesc!
Cel mai recent răspuns: frexalina , utilizator 19:30, 24 Februarie 2009
Puteti formula cerere de ajutor public judiciar in temeiul og 51/2008 pentru onorariu expert , avocat , taxa de timbru , etc. In acest sens formulati cererea de acordare a ajutorului public judiciar , depuneti dovada veniturilor dvs. declaratii de proprie raspundere ca nu ati mai formulat cerere de ajutor public judiciar .In mod normal , depunand laceasta cerere , instanta acorda termen pentru a se pronunta in camera de consiliu asupra acestei solicitari a dvs. Daca veniturile dvs. sunt sub 800 lei primiti scutire in totalitate , daca sunt de peste 800 lei numai in cota de 1/2 din toate cheltuielile aferente .

Cu privire la apelul dvs. nu pot opinia atat timp cat nu stiu cum ati pocedat la fond , daca ati formulat sau u obiectiuni in scrs la raportul de expertiza , daca ati facut aparari cu privire la asa zisele imbunatatiri ale imobilului , etc.
scutirea se acorda pentru venituri sub 500 lei si reducerea pentru venituri cuprinse intre 500- 800 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac a sentintei de admitere a scutirii taxei judiciare Mihailescu Consulting Mihailescu Consulting In cazul in care partea adversa formuleaza actiune in rezolutiune a unui contract de vinzare cumparare cu clauza de intretinere si inmormintare la nevoie,si ... (vezi toată discuția)
Ajutor judiciar. cautiune. -ril rodica_post rodica_post Ajutor judiciar. Cautiune. R O M Â N I A JUDECÃTORIA DEVA, JUDEŢUL HUNEDOARA DOSAR nr. 1125/221/2009 INCHEIERE Sedinţa din camera de consiliu din ... (vezi toată discuția)
Care este procedura? Nina1 Nina1 Buna ziua, Sunt in proces de partaj si am cateva nelamuriri in ceea ce priveste procedura achitarii taxei de timbru. Nu am venituri si vreau sa formulez ... (vezi toată discuția)