avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cale de atac a sentintei de admitere a scutirii taxei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cale de atac a sentintei de admitere a scutirii taxei judiciare

In cazul in care partea adversa formuleaza actiune in rezolutiune a unui contract de vinzare cumparare cu clauza de intretinere si inmormintare la nevoie,si initial plateste o taxa judiciara de timbru la o valoare de sub 10.000 lei,pentru ca apoi sa afirme(cu o expertiza extrajudiciara)ca imobilul (obiectul contractului)ar valora peste 10.000 lei,si-si calculeaza singur noua taxa pentru care face cerere de scutire de taxa .Instanta admite scutirea taxai judiciare(pt.venit de 900).
Care este calea de atac si in ce termen o pot formula pentru sentinta de admitere a scutirii taxei judiciare(mie nu mi-a fost comunicata)?
Cel mai recent răspuns: Mihailescu Consulting , Consilier juridic 12:42, 2 August 2009
Partea adversa poate cere scutirea ,reducerea sau esalonarea la plata txei de timbru. Dvs. nu aveti dreptul sa cereti acest lucru.
Dar care este influenta asupra dosarului de rezolutiune a contractului prin faptul ca le-a admis scutirea taxai.Sa inteleg ca le-a luat in considerare expertiza extrajudiciara prin care stabilesc noua valoare a imobilului si ne vom judeca si in recurs la Tribunal si in apel la Curtea de Apel?
Mai exista si alte dezavantaje?
Ce parere aveti de o expertiza psihiatrica a reclamantului care are 93 ani si contractul a fost incheiat in 2004?Eu nu am cerut-o din bun simt .Credeti ca m-ar ajuta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa mai platesc o alta suma? dmdc dmdc Am facut o cerere de chemare in judecata pentru rezolutiunea unui contract de vanzare -cumparare a unui imobil.Am primit o citatie unde sunt anuntata ... (vezi toată discuția)
Solutionarea unei successiuni in instanta - taxa foarte mare sitea_err sitea_err Ce solutii exista pentru rezolvarea unei successiuni in instanta intrucat una dintre parti nu doreste, sub nicio forma, rezolvarea la notar, (disputa fiind un ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa judiciara de timbru ioanandrei ioanandrei Reclamanta - persoana fizica , initiaza o cerere de constatare a nulitatii absolute a unui contract de vinzare -cumparare imobil. Cererea este incadrata de ... (vezi toată discuția)