In cazul in care partea adversa formuleaza actiune in rezolutiune a unui contract de vinzare cumparare cu clauza de intretinere si inmormintare la nevoie,si initial plateste o taxa judiciara de timbru la o valoare de sub 10.000 lei,pentru ca apoi sa afirme(cu o expertiza extrajudiciara)ca imobilul (obiectul contractului)ar valora peste 10.000 lei,si-si calculeaza singur noua taxa pentru care face cerere de scutire de taxa .Instanta admite scutirea taxai judiciare(pt.venit de 900).
Care este calea de atac si in ce termen o pot formula pentru sentinta de admitere a scutirii taxei judiciare(mie nu mi-a fost comunicata)?
Dar care este influenta asupra dosarului de rezolutiune a contractului prin faptul ca le-a admis scutirea taxai.Sa inteleg ca le-a luat in considerare expertiza extrajudiciara prin care stabilesc noua valoare a imobilului si ne vom judeca si in recurs la Tribunal si in apel la Curtea de Apel?
Mai exista si alte dezavantaje?
Ce parere aveti de o expertiza psihiatrica a reclamantului care are 93 ani si contractul a fost incheiat in 2004?Eu nu am cerut-o din bun simt .Credeti ca m-ar ajuta?