S-a convocat AG acum 3 luni si un AG cam o luna, dar nimeni nu accepta nici o functie. Nu putem forta pe nimeni. Dispozitiile L nr 230/2007 actualizata si HG nr 1588/2007 nu se refera la cazuri in care o asociatie ramane fara conducere, sau numai eu nu am gasit? Ca secretar ce sa mai fac singur? o sa depun si eu demisia. Cate AG trebuie convocat si pana cand ca sa accepta cineva conducerea. Nu mai preiau bani de la locatari. Ce sa facem, sa ne ajuta cineva.
Ne trebuie un presedinte si macar o persoana in comitetul executiv ca sa functionam legal? Dar daca aceste persoane nu sunt cum procedam?
Va multumesc
Situația noastră este ca președintele AP a murit. Vicepreședintele s-a mutat la fiul lui în alt oras , dar are încă apartamentul în bloc, si nu mai poate face treaba. Pana acum conducerea AP sa făcut pe gratis prin rotatie. Eu sunt secretarul, și pana acum nu am reușit sa alegem președinte căci tineretul nu mai face munca voluntară. Nici sa ude florile în fața blocului. Fiind o asociație mica nu merita sa plătim pt funcții care sunt obligatriu. Numai cenzorul primește bani, care ne face și contabilitatea odată pe an. Toate utilitățile se plătesc individual catre furnizor. În AP plătim numai reparațiile și iluminatul scării +CENZOR. Pentru dizolvarea AP este nevoie 2/3 dintre membri, dar mulți sunt plecați în străinetate. La AG nu vin, nici 40 la suta dintre membri. Nu mai avem membru de comisie. Nimeni nu acceptă nici o functie în AP. La o ședință s-a discutat și de un salariu pt președinte dar două scări s-au opus. Putem cumva să excludem scarile respectiva din AP ? Fără conducere putem continua? Cine poate începe dizolvarea, Cum reușim să strângem 2/3 semnături? Se poate cere instanței să cheme prin citație membrii care nu semnează dizolvarea AP? Căci unii nici dizolvarea și nici funcție nu vor. Mulțumesc
Si eu asi dori sa aflu un raspuns concret caci si noi ne confruntam cu aceasta problema - internet, cutii abandonate etc.
Chiar poate sa monteze oricine ce vrea pe peretele exterioara a blocului?
Va multumesc pt info
Inca nu suntem constituiti. Asteptam rezervarea de nume. Suntem 6 scari, 3 scari sunt 3 blocuri separate, si 3 scari in al 4-lea bloc. 4 scari dorim sa stipulam in statut ca fiecare scara sa rezolva problemele din bani propriu.
Cum trebuie sa ne asociem separat?? Din fiecare scara avem cate o Anexa la "ACORDUL DE ASOCIERE" pe care trebuia sa semneze proprietarii de locuinte care erau de acord cu infiintarea asociatiei. Deci 6 buc de Anexa. avem la Acordul de asociere. Acesta se numeste asociere separata?
Atunci este legal ca fiecare scara sa faca reparatiile si investitiile in propria scara in functie de cati bani a putut aduna in fondul de reparatii. Daca trebuie reparat ceva in scara C dar aceasta scara nu are bani, trebuie sa plateasca aceste reparatii si scara A si B? sau numai scara C?
multumesc
Va multumesc
Aceste lucruri sunt lamurite prin lege? Poate am sarit peste. Puteti sa-mi spuneti care articol prevede aceste lucruri?
Puteti sa ne sfatuiti si cu plata energiei electrice a scarii. Pana acum fiecare scara primea cate o factura pe o persoana fizica. Acum unele scari vor aceste facturi pe asociatie altele vor tot asa cu a fost pana acum. Cum sa facem?
Buna ziua
Acum dorim sa infiintam o asoc de proprietar cu mai multe blocuri/scari.
Unele scari dintre ele au fost mai organizate (ca al nostru) unde s-a facut investitii si reparatii platit de toti locatari din scara. Sunt unele scari in care nu au reusit sa faca nimic pana acum.
Intrebarea este, daca se infiinteaza un "fond de reparatii" in care contribuie toti cu o taxa lunara, reparatiile se vor face din acest fond in acele blocuri unde pana acum nu au putut sa faca nimic ? Din banii mei??
Intr-o asociatie daca se inteleg membrii intre ei , adica scariile, ca toate reparatiile si inevestitiile sa se faca numai din bani pe care le are fiecare scara si nu din banii comuni al asoc de prop?.
ACEASTA INTELEGERE SE POATE STIPULA IN STATUTUL ASOCIATIEI??
Reparatiile si investitiile se poate delimita pe scari?