avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Activitate CremeneMarian

Activitate CremeneMarian

Buna ziua,am un teren intravilan de 50 de mp,in urma cu 7 ani am facut o magaie cu fundatie,din lemn ,iar anul trecut am ridicat si un garaj in continuarea magaziei insumind circa40-43 de mp din suprafata terenului,am vrut sa intru in legalitate mergind la primarie si informind primaria de aceste constructii,cei de la urbanism mi-au zis ca nu exsista nici o pirghie legala prin care sa pot intra in legalitate cu garajul si magazia,ma puteti ajuta sa gasesc o solutie legala pentru a putea demara actele prin care sa intru in legalitate?
Răspuns la discuția Somaj
am inteles,deci c.i.m.-ul actual va inceta iar daca se angajeasa imediat in alta parte cu contract de munca pe durata determinata nu va putea beneficia de somaj la toamna
Discuție Somaj
buna seara,am si eu o nelamurire:sotia lucreaza acum la o firma de 3 ani cu contract de munca pe perioada nedeterminata,de curind a gasit un post de camerista la un hotel cu contract de munca de 5 luni,intrebarea mea este :la toamna dupa incetarea contractului poate beneficia de somaj daca se angajeaza la hotel?sau in cazul in care nu poate beneficia de somaj la toamna poate plati o luna darile catre stat pentru a face 6 luni si la anu iar 6 luni pentru a beneficia de somaj la anu urmator?
buna ziua,va cer si eu o lamurire in legatura cu accidentul de munca in timpul deplasari de la si catre munca.ieri dimineata o persoana a fost lovita in timp ce se deplasa catre servici de o masina in timp ce tranversa printrun loc nepermis.acum este internata in spital in afara oricarui pericol spun medici.subliniez ca persoana respectiva figureaza cu CMTP (contract de munca timp partial).vreau sa ma informez in ce condidii se poate declara accident de munca si daca poate beneficia de vriun drep care sa o poata ajuta pe persoana respectiva pina isi revine complet pentru a fi iar apta de munca
Răspuns la discuția Concediu odihna
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cine si in ce conditii este obliga pe angajator sa acorde concediu de odihna in cazul in care angajatorul refuza sa acorde acest drept?
Răspuns la discuția legalitatea contractului de munca
va multumesc mult!aveti dreptate dar am crezut ca sunt corecti la inceput restu le-am dedus pe parcurs nu sunt de cit de 2 luni in aceasta firma asa ca unele lucruri le-am aflat in ultimul timp cind am inceput sa pun intrebari la mai multi colegi ceva mai vechi,asa am aflat ca asa functioneaza firma de la inceput,apoi ca nu se acorda dreptu la concediu si cautind pe net date despre firma am gasit in declaratia online ca de la inceput pina acu functioneaza cu 3,4 sau 5 oameni in 2015 deea ce este ireal firma are aproximativ 40-50 de muncitori
in urmatoarele zile urmeaza sa merg si la ITM
buna seara,imi cer scuze ca nu am putut raspunde ,am incercat de pe tel dar nu a mers.
da are dreptate doamna hrs61,bani se dau la plic fara stat de plata si nici macar numele real nu e trecut pe plic.
salariu se da pe data 15 ale luni,asa ca in prima luna am crezut ca a fost o incurcatura ceva dar cind am vazut ca asa am primit bani in cea de a doua luna am intrat la banuieli si astfel am ajuns la descutia cu patronu in care a confirmat dupa spusele lui ca imi plateste darile la stat la jumatate de program(dar dupa toata discutia cu dumneavoastra nu mai sunt sigur nici de acele 4 ore pe zi ca le achita la stat)
sincer pina acum nu am vazut stat de plata in 2 luni
de aici a plecat si problema
cind i-am pus problema statului de plata s-a schimbat putin la fata
salariu pe contract este salaru mnim pe economie 1250
acu daca mi-sar plati darile catre stat la acest salariu si la cele 8 ore de pe contract nu ar fi o problema la urma urmei ,dar daca mi-se plateste din salariu minim pe economie darile catre stat la 4 ore e deja o problema
domeniu de activitate al firmei este constructi
nicaieri in constructii nu se lucreaza 4 ore pe zi si nici 8 ore,firmele de constructi lucreaza intre 9-12 ore.
nu angajatorul e dus in eroare ci eu finca lucrez 10 ore pe contract sunt 8 ore iar de pontat mi-se ponteaza 4(dupa cum am mai spus)
deci concluzia mea este ca acest contract este legal dar pentru a ii mai ramine niste bani in buzunar patronului imi plateste duar jumatate de timp lucrat si automat ma afecteaza si la vechimea in munca
va multumesc pentru ajutor
cu stima