avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Activitate lavinia_gmx

Activitate lavinia_gmx

multumesc
Buna ziua,
Am o cunostinta care detine PFA pe partea de realizare bijuterii handmade. Ea nu are timp sa le vanda. Detine codul caen necesar vanzarii acestor produse realizate de ea in afara pietelor, chioscurilor, standurilor. Intrebarea mea este: care este forma prin care eu, prietena a acelei persoane, pot sa ii vand produsele, sa zicem pe strada (dupa ce ia autorizatie), fara sa ma angajez la ea. Se poate printr-o delegare sau doar daca imi face cim, sau exista alta metoda?
Multumesc
multumesc
iar daca soferul face un accident in timp ce livreaza mancarea vina este a firmei ca a angajat un om fara prea multa experienta in sofat, sau a soferului ca nu a facut tot ce se putea pentru a fi evitat accidentul? caci raspunsul dvs nu a fost foarte detaliat, ba din contra, cam general. eu am pus cateva intrebari, pe care, cred eu, le-ar pune oricine.
Buna ziua, care este legislatia privitoare la livrarile la domiciliu in ceea ce priveste alimentele comandate de pe site-ul unui restaurant fizic? ce experienta trebuie sa aiba livratorii in sofat? Ce autorizari trebuie sa aiba srl-ul? Ce trebuie sa stie o companie din domeniul alimentar care doreste sa faca si livrari la domiciliu (comenzi plasate pe site)? Nu sunt sigura ca am postat unde trebuie
Răspuns la discuția pauza de masa
da, banuiam ca practica ne mananca. adica e dreptul angajatului, dar este dreptul angajatorului de a zice cat sa tina dreptul angajatului.multumesc
Răspuns la discuția pauza de masa
am inteles, atunci v-as intreba altceva, care este timpul total de pauza care poate fi luat intr-o zi de munca astfel incat sa nu fie prelungit programul de lucru?
Răspuns la discuția pauza de masa
zice ca se da, nu zice nicaieri cat e...doar la minori e specificat timpul exact
Răspuns la discuția pauza de masa
in cim nu e, ccm pe industria alimentara actualizat, nu am gasit

Editat : citare mesaj

Răspuns la discuția pauza de masa
CjFlorentin1982 a scris:

[ link extern ]

Scrie clar si negru pe alb: Adica daca lurezi mai mult de 6 ore pe zi ai dreptul la pauza de masa ( in jur de maxim 20 min se da pauza asta) si alte pauze ( fiziologice..etc).


zice undeva ca in principiu cam atat ar trebui sa fie pauza de masa? e undeva o lege, o hg, o oug, un ceva oficial?
de cat este minim si maxim pauza per totalul zilei de 8 ore? la fel, o lege ceva