avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Legislatie livrare mancare la domiciliu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Legislatie livrare mancare la domiciliu

Buna ziua, care este legislatia privitoare la livrarile la domiciliu in ceea ce priveste alimentele comandate de pe site-ul unui restaurant fizic? ce experienta trebuie sa aiba livratorii in sofat? Ce autorizari trebuie sa aiba srl-ul? Ce trebuie sa stie o companie din domeniul alimentar care doreste sa faca si livrari la domiciliu (comenzi plasate pe site)? Nu sunt sigura ca am postat unde trebuie
Cel mai recent răspuns: lavinia_gmx , utilizator 06:24, 31 Mai 2016
Buna ziua,
Dvs trebuie sa intelegeti ca site-ul reprezinta doar o metoda de a contacta furnizorul, iar transportul la domiciliul o metoda de a livra comanda clientului. Sunt exact aceleasi conditii de indeplinit ca si in cazul unui restaurant normal.
iar daca soferul face un accident in timp ce livreaza mancarea vina este a firmei ca a angajat un om fara prea multa experienta in sofat, sau a soferului ca nu a facut tot ce se putea pentru a fi evitat accidentul? caci raspunsul dvs nu a fost foarte detaliat, ba din contra, cam general. eu am pus cateva intrebari, pe care, cred eu, le-ar pune oricine.
lavinia_gmx a scris:

iar daca soferul face un accident in timp ce livreaza mancarea vina este a firmei ca a angajat un om fara prea multa experienta in sofat, sau a soferului ca nu a facut tot ce se putea pentru a fi evitat accidentul?.......

Daca soferul va suferi vatamari corporale atunci va fi accident de munca, insa in acest caz nu se poate retine culpa societatii atat timp cat soferul are permis de conducere corespuzator categoriei in care este incadrata masina, iar societatea i-a facut instructajul SSM.
Dupa cum v-am raspuns mai sus, nu exista diferente intre un restaurant care opereaza doar in mod traditional si unul care, in plus, livreaza si la domiciliu. Si un restaurant traditional se aprovizioneaza cu marfa si are nevoie de sofer pt transportul produselor.
Soferii nu au nevoie de o anumita vechime sau experienta suplimentara in munca, conform legii. Dvs insa, in vederea angajarii lor, puteti pune orice conditii doriti.

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Justificare plati online IancuMaria96 IancuMaria96 Buna ziua! Cum se pot justifica platile online, efectuate de catre un client catre o firma, in cazul unui control ANAF? (vezi toată discuția)
Cumparaturi online- lege Vioricamiron Vioricamiron Am comandat ceva de la un magazin online si au trecut 10 zile fara vreun raspuns de la ei. Este vorba de Altex si am facut comanda pe data de 24 noiembrie, iar ... (vezi toată discuția)
Problema site.ro mihaim1980 mihaim1980 Buna ziua! Avem urmatoarea problema: site-ul .ro are/a avut probleme si au erori la calcularea preturilor, astfel ca anumite produse costa 0 lei, iar anumiti ... (vezi toată discuția)