Art.507 din Codul Civil nu prevede(si nici nu imi doresc) sanctiuni pentru copil.
Asa cum ati spus si dumneavoastra,este greu sa castigi increderea si respectul propriului copil daca acesta este supus constant alienarii parentale din partea mamei.
Multumesc inca o data pentru sprijinul acordat !
Extras din conversatia cu fiica mea la data 24.07.2016 (la varsta de 15 ani).
,,Uite, stii ceva? Crezi ce vrei. In momentul de fata, nu am avut semnal. Nimeni nu a intervenit. Aici la Buzau s-au stricat liniile telefonice pentru ca a batut foarte tare vantul. Nu te mai victimiza prin faptul ca nu ti-am raspuns la telefon acum 7 ani sau acum doua ore. Ai avut dreptate, sunt fata desteapta si stiu ce vreau. [...] In al treilea rand, te vei duce la notar si vei accepta sa imi schimb numele. In caz ca ai uitat, sunt fata, iar daca ma voi casatori, numele tau nu va ajunge mai departe de mine. In al patrulea rand, iti vei sterge contul acesta de Facebook [...] Vrei sa fiu genul ala de copil, care sa se inmoaie la intamplari de acum 14 ani? Nu, scuza-ma. Am trecut prin multe din cauza ta. La scoala, când ai venit, toti colegii ma barfeau, ca ,,uite, tatal ei a venit si i-a dat cadouri``. Când am primit scrisoarea scrisa de mama ta, toata scoala ma stia. Nu-ti face pareri, ca n-am primit niciodata ceea ce mi-ai trimis, pentru ca am vazut tot ce mi-ai trimis. Am citit fiecare rand scris. Nu sunt tinuta de nimeni in frau, nu ma obliga nimeni sa nu vorbesc cu tine. Insa, e o chestie de vointa. Eu nu vreau sa am nimic de a face cu tine. Singura legatura pe care o vom avea vor fi mandatele postale, pe care, daca se poate, as vrea sa le vad in fiecare luna. Ma uit acum in lista ta de prieteni si vad atatia oameni care cad in plasa ,,prieteniei `` tale. Atatia cunoscuti de-ai mei! Esti ca un virus, intelegi? De intalnit nu ne vom intalni, eu am vacanta planificata de mult, si nu pot sa imi stric eu planurile pentru tine. Daca doresti, raspunzi. Daca nu, atunci la revedere''
When a scris:
Ce cere fiica și ce doriți sa dați dumneavoastră sunt 2 lucruri diferite și instanta decide ce e mai bine.
Cu un avocat bun însă, chiar fiind vorba de un major puteți arata instantei ca pensia în natura e în favoarea copilului. 1. Pentru ca ajuta la reluarea unei legături rupte și 2. Pentru ca aveți certitudinea pentru binele copilului ca banii nu ajung sa se ducă pe țigări și chefuri.
Fata deja încalcă legea prin lipsa de respect de care da dovada în privința dumneavoastră, ar fi nevoie de o internare la urgente ca instanta sa înțeleagă ca supravegherea unui părinte e buna mai ales în perioada asta tulbure? Mai ales fiind deja vorba aparent de o persoana centrata doar pe bani nu pe lucruri profunde, cu o busolă morala aparent afectata.
Nu cere nimeni procent mai mic ci modalitate de plata diferite. Ceea ce dacă nevoile ei chiar au crescut nu ar trebui sa fie o problema.
În plus, conform legii pensia în natura ar trebui sa primeze și dacă nu plătiți de bunăvoie atunci stabilește instanta o suma.