avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1866 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters380273

Activitate ContSters380273

Răspuns la discuția EXECUTARE
Adica notificare de plata, actionare in instanta si apoi executare silita.
Răspuns la discuția EXECUTARE
Folosul nerealizat a fost stabilit de Curtea de Conturi ca reprezentand accesorii fiscale in valoare de .... lei, de la data recuperarii prejudiciului
si pana in prezent. Sunt aplicabile disp. Art 1522 si urm din Codul civil? Adica persoanelor li se aduce la cunostinta ca au de platit suma intr un anumit termen, iar daca nu se trece la executare silita? Suma se plateste in solidar, nu? Daca nu exista alte date din care sa rezulte ca fiecare are de platit o anumita suma
Discuție EXECUTARE
Printr-o decizie a Curtii de Conturi, s-a stabilit un prejudiciu in cuantum de .... lei- prejudiciu recuperat in natura. Folosul nerealizat a ramas nerecuperat de la 2 persoane, foste angajate ale Primariei X. Care este modalitatea de recuperare a folosului nerealizat? Multumesc.
Buna ziua. As dori sa stiu care este salariul pentru un funtionar public- consilier juridic debutant - fara vechime-, incadrat la 15.01.2016, atunci cand salariul minim era 1050 lei. Si as mai dori sa stiu, daca se poate, salariul meu nu ar trebui sa creasca odata cu salariul minim pe economie? Stiu ca pentru functionarii publici din administratia publica exista o grila de salarizare, dar salariul nu ar trebui sa fi crescut corespunzator salariului minim pe economie?

Si daca trec in gradul profesional asistent, cat ar fi salariul?
Retractul litigios in noul cod civil este interzis in toate cazurile?
Discuție Curatela major
Bună ziua. În vechea reglementare civilă instituirea curatelei se realiza de către primării. Conform noilor reglementări, aceasta se instituie de către instanțele de tutelă și până la înființarea lor de către secțiile de minori și familie.
Deci până se înființează aceste instanțe, primăriile nu mai pot institui curatela nicicum? Am următorul caz particular: o persoană cu handicap beneficiază de indemnizație de la primărie. Doar la instanță se poate numi un curator pentru a încasa suma respectivă?
Mulțumesc.
Buna ziua. Lui X i-a fost aplicată sanctiunea amenzii contraventionale, dar neexecutand-o U.A.T Y de la domiciliul lui X a cerut să fie inlocuita cu sanctiunea prestarii muncii in folosul comunitatii, in conditiile legii. Pana sa se pronunte instanta in acest sens, X si-a schimbat domiciliul. Instanta invoca din oficiu lipsa calitatii procesuale active și ii cere reclamatului sa isi exprime punctul de vedere cu privire la exceptia invocata.
1. Instanta ramane competenta sa judece, nu? In drept art 107 (2) ?
2. Daca instanta inlocuieste amenda cu munca, X trebuie sa o execute la noul domiciliu?
3. Cum sa raspunda reclamantul la exceptia invocata? Cum se formuleaza raspunsul la o exceptie invocata?

Va multumesc pentru ajutor. Stiu ca sunt chestiuni banale, dar pentru un incepator chiar si acestea dau batai mari de cap.