avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Curatela major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Curatela major

Bună ziua. În vechea reglementare civilă instituirea curatelei se realiza de către primării. Conform noilor reglementări, aceasta se instituie de către instanțele de tutelă și până la înființarea lor de către secțiile de minori și familie.
Deci până se înființează aceste instanțe, primăriile nu mai pot institui curatela nicicum? Am următorul caz particular: o persoană cu handicap beneficiază de indemnizație de la primărie. Doar la instanță se poate numi un curator pentru a încasa suma respectivă?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 22:40, 31 Martie 2016
Din cate stiu, curatela speciala prin primarii a durat putin, doar undeva in jurul anului 2011. Acum, in mod sigur, doar prin instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu se mai poate institui curatela de catre primarie? cri_secret_ina cri_secret_ina Buna ziua! As dori sa stiu daca se mai poate institui curatela prin dispozitia primarului. Exista ceva zvonuri,dupa Noul Cod Civil ,cum ca s-ar institui ... (vezi toată discuția)
Curatela Criulescu Criulescu As dori sa cunosc ce implica instituirea curatelei unui minor -ce acte juridice pot/nu pot incheia cei implicati (minor, tutore, curator) in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Curatela. obtinerea curatelei nicu001 nicu001 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat in vederea obtinerii curatelei pentru o persoana majora - 24 ani, cu diagnostic de \\"retardare ... (vezi toată discuția)