avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate alin1918

Activitate alin1918

Buna ziua.
Momentan am ajuns la o decizie amiabila sa il las sa stranga niste bani.
Exista riscul pentru mine sa isi vanda casa si terenul unei alte persoane care care nu verifica situatia bine in teren si apoi sa fiu nevoit sa ma judec cu noul proprietar?

Multumesc.
Multumesc pentru raspuns.
In momentul in care proprietarul terenul renunta la dreptul de a invoca accesiunea.
Care ar fi modul de evaluare a terenului? Poate fi constructorul fortat sa cumpere si terenul alaturat pe motiv ca suprafata ramasa este insuficienta pentru planurile mele?
Buna ziua. Cum ati rezolvat pana la urma? ca sunt si eu in aceeasi situatie.
Buna ziua.
Am cumparat un teren f0rmat din 2.5 loturi intr-un complex rezidential. Iar de curand am vazut ca vecinul nu a innumarat bine loturile si a ajuns sa isi construiasca jumatate de casa pe lotul meu.
Am incercat o discutie amiabila astfel incat sa ii vand fie tot terenul sau 1.5 loturi iar ultimul sa il schimb in alta locatie . Dar nu am reusit momentan.
Ce variante legale am in situatia data daca nu reusesc sa ajung la o intelegere amiabila?
Multumesc anticipat.
Din ce am inteles o persoana juridica poate plati numerar catre o persoana fizica maxim 10 000 Ron,

Intrebarea mea este cum se aplica acea suma minima daca o persoana juridica doreste sa achizitioneze o proprietate imobiliara de la 4 mostenitori cu o suma de 44 000 Ron, Dar 3 dintre cei 4 mostenitori i-au dat procura celui de al 4lea pentru a se ocupa de vanzare?

Sunt in urmatoarea situatie:
Mi-am deschis un srl pentru a factura servicii catre SUA, contabila mi-a spus ca trebuie sa ma inscrii in ROI , dar din ce am gasit eu pe net nu este necesar, ma poate lamuri cineva daca este necsar sau nu?

A doua intrebare este urmatoarea, am primit un model de factura care are urmatoarele campuri pentru cumparator:

Cumparator...................................
Nr.O.N.R.C...........................................
C.U.I.....................................................
Sediul...................................................
Judetul..................................................
Cod IBAN............................................
Banca....................................................

Firma fiind din SUA, am inteles ca nu au CUI, si nici IBAN , iar Nr ONRC clar nu au, aceste campuri sunt necesare pe factura? daca nu le pun pot avea probleme cu cei de la ANAF?
Răspuns la discuția Inchidere Firma Unilateral
Buna seara si multumesc pentru raspuns.

In cazul in care instanta constata imposibilitatea continuarii activitatii, se poate dispune impartirea/ vanzarea bunurilor ?
Buna ziua,
Am si eu urmatoarea situatie .
Sunt asociat intr-o firma cu inca o persoana(50 : 50).

Dupa ce am investit niste bani in aceasta firma am constat ca persoana respectiva nu este un asociat bun si as dori sa gasesc o modalitate de a rezolva situatia cu pierderi financiare cat mai mici.
Orice informatie generala asupra subiectului este de ajutor dar am si niste intrebari mai directe:

Pot cumva forta scoaterea la vanzare prin licitatie a firmei?
Pot cumva inchide uniliateral firma astfel incat bunurile sa fie impartite?