avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Factura Catre Sua
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Factura Catre Sua

Sunt in urmatoarea situatie:
Mi-am deschis un srl pentru a factura servicii catre SUA, contabila mi-a spus ca trebuie sa ma inscrii in ROI , dar din ce am gasit eu pe net nu este necesar, ma poate lamuri cineva daca este necsar sau nu?

A doua intrebare este urmatoarea, am primit un model de factura care are urmatoarele campuri pentru cumparator:

Cumparator...................................
Nr.O.N.R.C...........................................
C.U.I.....................................................
Sediul...................................................
Judetul..................................................
Cod IBAN............................................
Banca....................................................

Firma fiind din SUA, am inteles ca nu au CUI, si nici IBAN , iar Nr ONRC clar nu au, aceste campuri sunt necesare pe factura? daca nu le pun pot avea probleme cu cei de la ANAF?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 14:19, 26 Februarie 2016
ROI este nevoie pt intracomunitare ( pt platitorii de tva din ue)
Datele minime pe factura
[ link extern ]

ART. 319 - Facturarea
(20) Factura cuprinde în mod obligatoriu următoarele informaţii: le gasiti acolo pe toate.
ONRC nu trebuie IBAN nu se poate sa nu aiba. Exista peste tot. Este un termen universal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare intracomunitara tva/fara tva MihaiX3M MihaiX3M Buna ziua! Detin o firma SRL neplatitoare de TVA. Trebuie sa incasez o suma de bani de la o firma aflata in Uniunea Europeana, platitoare de TVA, pentru ... (vezi toată discuția)
Servicii electronice - factura ue, scutire forme mici gabriel999 gabriel999 Buna seara si La Multi Ani! Conform ultimelor modificari ale Codului fiscal, inteleg ca scutirea TVA - art. 152 - pentru o firma mica inregistrata in ... (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)