Eu nu circul niciodată fără rovinieta, doar ca o iau pe o saptamana în funcție de cum am nevoie. Am avut rovinieta valabila când i-am dus mașina. Nu avea rost sa o plătesc pe o perioada mai lunga din moment ce o lăsăm acolo. I-am lasat-o pe 5 octombrie și am luat-o pe 1 Noiembrie când din nou am plătit rovinieta.
A fost surprins de camera rovinieta pe data de 12 oct când mașina era la el. . Drept dovada am mesajele de pe watsApp din ziua în care am dus mașina și pana am luat-o. Eu nu vreau decât contravaloarea amenzii. Amenda o plătesc e pe masina.
O sa mai vb. cu el, dar dacă nu înțelege.... eu chiar nu am nimic de pierdut.
Aveam Itp valabil, asigurare si rovinieta plătită pe o saptamana. Acolo e un service auto autorizat. E adevărat ca nu am primit factura deoarece a fost mai ieftin.
Eu am dus mașina sa o repar nu sa care el marfa cu ea. Putea cel puțin sa ma întrebe, să-mi ceara voie. Amenda e 950lei,jumatate 475 lei. Una peste alta eu nu am negociat cu el., ba chiar i-am dat mai mult. E vorba de gest. Normal ca o sa plătesc amenda, dar a condus mașina fără acordul meu. Eu nu am știut.
Nu e normal sa-mi dea banii.?
Bună ziua,
Ma confrunt cu următoarea situatie:
In luna Octombrie a anului trecut am dus mașina la un service într-un oraș apropiat localității de domiciliu pt a-mi repara pragurile, mașina în cauza fiind o autoutilitara. Nu am făcut nici un act precum ca am lăsat mașina, cert e ca a fost acolo toată luna.. Când am luat-o am văzut ca are ceva km. în plus, dar mi-a spus ca a fost de câteva ori într-o localitate apropiata pt a o vopsi. Ca să ajung la subiect, de curând am primit o amenda pt. rovinieta exact în perioada cât mașina a fost în service. Cum era și firesc l-am sunat pe tinichigiu și i-am cerut banii. Acesta a recunoscut ca a circulat cu mașina, a promis pe moment ca o să mi-i dea, dar ma amână tot timpul.
Întrebarea e dacă ii fac plângere la politie ca a condus mașina fără acordul meu în perioada respectiva se intampla ceva sau e degeaba. Menționez ca lucrarea s-a executat la negru, dar ca am dovada convorbirile pe what up.
Buna ziua,
Imi pot deduce TVA-UL si impozitul pe profit la facturile emise catre o societate aflata in procedura de insolventa din anul 2011, procedura care încă nu s-a încheiat.
Daca da imi puteti spune va rog care este procedura?
Asta face firma cu repartitoarele de 2 ani de zile.Pt. asta firma respectiva incaseaza si niste banuti, care nu sunt putini. Eu platesc cu 10% mai mult decat cel mai mare consum al celui cu repartitoare inclusiv comisionul aferent firmei dar, alta era intrebarea iar dvs. sunteti ca de obicei pe alaturi.
Va rog lasati pe altcineva sa raspunda...
Chiar nu are rost.
Ce legatura are furnizorul? Pe furnizor il intereseaza achitarea facturilor.Pot sa am repartitoare si sa nu platesc caldura.Eu ma refer la ;'Astfel, potrivit art. VI din Legea nr. 196/2021,” În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2021 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire și apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit'
'Legea stabileşte şi sancţiuni pentru cine nu montează până la sfârşitul anului instrumentele de măsurare, şi ele variază între 500 şi 1.000 de lei.'
Factura de caldura ajunge la administrator, acesta face calculul si imparte pe apartamente.Dar banuiesc ca stiti asta...
Furnizorul are contor de bransament la scara blocului, deci caldura se contorizeaza. Majoritatea locatarilor au repartitoare de caldura. Le-am avut si eu 10 ani, dar am renuntat impreuna cu alti 3 vecini sa mai reinoim contractul, deoarece din punctul meu de vedere sunt o mare teapa, din care nu are de castigat decat firma care le monteaza.
Din moment ce am cumparat un apartament si e un bun al meu, nu e normal ca eu sa hotarasc daca vreau sa montez sau nu repartitoare?
Buna seara !
As dori sa stiu daca as avea vreo sansa in contestarea unei eventuale amenzi primite in caz ca nu imi montez repartitoare de caldura ,daca pot sa ma leg de faptul ca mi se incalca dreptul la proprietate etc.
Multumesc!