avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere auto fără acord proprietar. Bună ziua, Ma ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere auto fără acord proprietar. Bună ziua, Ma confrunt cu următoarea situatie: In luna Octombrie ...

Bună ziua,
Ma confrunt cu următoarea situatie:
In luna Octombrie a anului trecut am dus mașina la un service într-un oraș apropiat localității de domiciliu pt a-mi repara pragurile, mașina în cauza fiind o autoutilitara. Nu am făcut nici un act precum ca am lăsat mașina, cert e ca a fost acolo toată luna.. Când am luat-o am văzut ca are ceva km. în plus, dar mi-a spus ca a fost de câteva ori într-o localitate apropiata pt a o vopsi. Ca să ajung la subiect, de curând am primit o amenda pt. rovinieta exact în perioada cât mașina a fost în service. Cum era și firesc l-am sunat pe tinichigiu și i-am cerut banii. Acesta a recunoscut ca a circulat cu mașina, a promis pe moment ca o să mi-i dea, dar ma amână tot timpul.
Întrebarea e dacă ii fac plângere la politie ca a condus mașina fără acordul meu în perioada respectiva se intampla ceva sau e degeaba. Menționez ca lucrarea s-a executat la negru, dar ca am dovada convorbirile pe what up.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 05:22, 9 Februarie 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 238: Abuzul de încredere

(1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok. Mulțumesc!
O sa fac plangere

2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform celor declarate nu detineti acte de predare si primire auto reparat si vopsit in alta localitate unde a fost nevoit sa se deplaseze in loc sa va solicite pe dumneavoastra sa o deplasati .Masina a fost dusa si predata acolo cu acordul tacit al dumneavoastra De bunavoie pentru a obtine un pret mai mic la reparatie de a nu fi oprit in trafic sa va suspende talonul pana la reparatie si pentru a mai putea obtine ITP-ul , dreptul de circulatie pe drumurile publice a fost dusa masina acolo..Amenda lipsa rovigneta o incaseaza masina in cauza nu soferul este neglijenta lui de a nu detine rovigneta .Era obligatia dumneavoastra sa o detineti atata timp cat stiti clar si sigur ca o autoutiliara este folosita de obicei pentru deplasarea intre localitati .Daca nu va place cum a fost reparata , vopsita sau pretul cerut la final aveti si alte metode de a recupera din bani . Punerea in miscare actiuni penale este vointa dumneavoastra dar dureaza luni de zile , costa si este imprevizibila la finalizare fiind expuse probele si fapta in sine. . Pana atunci platiti amenda sa nu ajunga la executare .Daca doriti sa instrainati masina pe timpul dosarului si aveti poprire la taxe si impozite locale tot trebuie sa achitati amenda .Pentru 5 minute sa va puneti in locul celuilalt si apoi luati decizia corecta
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2024
Oprisanescu Stefan, utilizator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ziceți mersi că nu v-ați trezit chemat de poliție la o grămadă contorsionată de fier, într-un șanț. Lăsați-o baltă. Ați putea da explicații despre faptul că ați condus pe drumurile publice o mașină asupra căreia s-au efectuat reparații de către o stație neautorizată, sau mai știți dvs. cu cine ați avut de a face. Așa este când activezi "la negru", ești păgubit, și atunci începi să țipi după protecția legii; legea pe care inițial o nesocotiseși.

misu07 a scris:

Bună ziua,
Ma confrunt cu următoarea situatie:
In luna Octombrie a anului trecut am dus mașina la un service într-un oraș apropiat localității de domiciliu pt a-mi repara pragurile, mașina în cauza fiind o autoutilitara. Nu am făcut nici un act precum ca am lăsat mașina, cert e ca a fost acolo toată luna.. Când am luat-o am văzut ca are ceva km. în plus, dar mi-a spus ca a fost de câteva ori într-o localitate apropiata pt a o vopsi. Ca să ajung la subiect, de curând am primit o amenda pt. rovinieta exact în perioada cât mașina a fost în service. Cum era și firesc l-am sunat pe tinichigiu și i-am cerut banii. Acesta a recunoscut ca a circulat cu mașina, a promis pe moment ca o să mi-i dea, dar ma amână tot timpul.
Întrebarea e dacă ii fac plângere la politie ca a condus mașina fără acordul meu în perioada respectiva se intampla ceva sau e degeaba. Menționez ca lucrarea s-a executat la negru, dar ca am dovada convorbirile pe what up.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
mai exact, cat este amenda pe care trebuie sa o platiti?
Daca nu aveati rovigneta, poate nu aveati nici ITP valabil!!! Ganditi-va ce se intampla daca il oprea politia?
Talon retinut, numere de inmatriculare retinute si amenda consistenta, plus ITP la RAR! Si multe alte necazuri!!
Se pare ca ati scapat usor! :)
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2024
hhs, utilizator

Alte discuții în legătură

Problema cu service auto Alina Spy Alina Spy Buna ziua! Cum as putea rezolva urmatoarea problema: In luna octombrie 2017 mi-am dus masina la un service din Brasov (proprietarul imi este ruda foarte ... (vezi toată discuția)
Help ...cum procedez ? itp va expira curand si masina a avut un accident ... Annie99 Annie99 Buna seara,, va rog mult , poate ma luminati cum sa procedez ! Deci , am avut un accident cu masina, am incheiat intelegerea amiabila , deci ,,acum va trebui ... (vezi toată discuția)
Furt auto marianignat87 marianignat87 buna seara tuturor am si eu o problema ce ma sfatuiti sa fac si ce pedeapsa risca respectivii sunt posesorul masinii vw golf cu nr BC 05 NOD care la ... (vezi toată discuția)