Bună ziua,
Ma confrunt cu următoarea situatie:
In luna Octombrie a anului trecut am dus mașina la un service într-un oraș apropiat localității de domiciliu pt a-mi repara pragurile, mașina în cauza fiind o autoutilitara. Nu am făcut nici un act precum ca am lăsat mașina, cert e ca a fost acolo toată luna.. Când am luat-o am văzut ca are ceva km. în plus, dar mi-a spus ca a fost de câteva ori într-o localitate apropiata pt a o vopsi. Ca să ajung la subiect, de curând am primit o amenda pt. rovinieta exact în perioada cât mașina a fost în service. Cum era și firesc l-am sunat pe tinichigiu și i-am cerut banii. Acesta a recunoscut ca a circulat cu mașina, a promis pe moment ca o să mi-i dea, dar ma amână tot timpul.
Întrebarea e dacă ii fac plângere la politie ca a condus mașina fără acordul meu în perioada respectiva se intampla ceva sau e degeaba. Menționez ca lucrarea s-a executat la negru, dar ca am dovada convorbirile pe what up.
Aveam Itp valabil, asigurare si rovinieta plătită pe o saptamana. Acolo e un service auto autorizat. E adevărat ca nu am primit factura deoarece a fost mai ieftin.
Eu am dus mașina sa o repar nu sa care el marfa cu ea. Putea cel puțin sa ma întrebe, să-mi ceara voie. Amenda e 950lei,jumatate 475 lei. Una peste alta eu nu am negociat cu el., ba chiar i-am dat mai mult. E vorba de gest. Normal ca o sa plătesc amenda, dar a condus mașina fără acordul meu. Eu nu am știut.
Nu e normal sa-mi dea banii.?
hhs
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
"In luna Octombrie a anului trecut am dus mașina la un service într-un oraș apropiat localității de domiciliu pt a-mi repara pragurile, mașina în cauza fiind o autoutilitara. Nu am făcut nici un act precum ca am lăsat mașina, cert e ca a fost acolo toată luna."
Deci si dvs. ati circulat fara rovigneta sau rovigneta a expirat in perioada cat ati lasat masina in service? Oricum este cuvantul dvs. impotriva cuvantului mecanicului auto! Amenda v-a dat-o Compania Naționala de Administrare a Infrastructurii Rutiere si nu politia. Eu m-as intelege cu mecanicul auto poate pentru o alta reparatie, ceva si as fi mai atent pe viitor.
Eu nu circul niciodată fără rovinieta, doar ca o iau pe o saptamana în funcție de cum am nevoie. Am avut rovinieta valabila când i-am dus mașina. Nu avea rost sa o plătesc pe o perioada mai lunga din moment ce o lăsăm acolo. I-am lasat-o pe 5 octombrie și am luat-o pe 1 Noiembrie când din nou am plătit rovinieta.
A fost surprins de camera rovinieta pe data de 12 oct când mașina era la el. . Drept dovada am mesajele de pe watsApp din ziua în care am dus mașina și pana am luat-o. Eu nu vreau decât contravaloarea amenzii. Amenda o plătesc e pe masina.
O sa mai vb. cu el, dar dacă nu înțelege.... eu chiar nu am nimic de pierdut.
Plângerea penala durează ani pana se soluționează,dvs trebuie sx contestați amenda acum dacă mai sunteți în termen făcând dovada situației de fapt povestita.Oricum încânt lecție pt a evita lucrările la negru la service-uri neautorizate etcetc.
Furt auto
marianignat87
buna seara tuturor am si eu o problema ce ma sfatuiti sa fac si ce pedeapsa risca respectivii
sunt posesorul masinii vw golf cu nr BC 05 NOD care la ... (vezi toată discuția)