avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Activitate filip01

Activitate filip01

Răspuns la discuția Senzorii de gaze obligatorii.
normal ca daca nu mai exista alti consumatori pe teava comuna aceasta se poate dezafecta (incl distributia orizontala de la parter - la dvs). singura problema este ca va trebui sa fiti ultima din bloc care face bransamentul nou, pe amplasamentul tevii vechi.
"apare ca fond reparatii desi cel vechi era functional" - adica e modernizare. dati-ii in judecata. cg art 51 L196/2018 trebuiau sa aiba aprobare de 2/3
e modernizare; art 51. nu e din constructie
Răspuns la discuția Senzorii de gaze obligatorii.
problema reala este ca senzorii de la cei cu CT trebuie sa dea semnal de inchidere la ambele instalatii. asta e consecinta prapastiilor pe care le scrie ANRE pt a se deroba de orice responsabilitate.
prin 2019 am scris unui producator roman de necesitatea unor astfel de senzori si au acceptat ideea. vedeti daca au aparut astfel de senzori pe piata si poate ii convingeti mai usor pe cei cu CT sa-i schimbe impuscand 2 iepuri dintr=o lovitura. oricum cheltuiala lor tot apare dar macar nu e dubla.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
vrea sa va faca sa-i vindeti, daca tot a cumparat restul
1. in apt situatia ar fi exact ca la existenta CT
2.. pe casa scarii se poate poza si pe tavan/intradosul rampei scarii pt a nu se incaleca prea tare
3. pt "scrofulosi" : tevile orizontale de 3/4 max 1" se pot masca lejer cate 2 in canale de cabluri PVC de 6/10 cm. basca scafe de rigips (mai scumpe la manopera)
4. "submarine" si subterane sunt doar ineresele celor din CEx/Adm care-si vad diminuata imparatia si deci si baza de potentiale spagi. asta nu se poate masca!


Adam Grecu a scris:


Ca "baietii" s-au trezit acum si la blocurile noi au inceput sa faca distributia utilitatilor pe orizontala, da, sunt de acord cu dumneata, dar asa cum s-a remarcat - la constructiile noi, nu la cele vechi.

v-ati dat singur raspunsul. este vitala distributia orizontala pt ca altfel ar dezavantaja major blocurile vechi fata de cele noi dpdv al valorii imobiliare. deci trebuie total ignorat ce crede generatia expirata dar poate si cointeresata in status-quo-ul actual!
in rest lasati proiectantii sa se pronunte
Răspuns la discuția Urme pe beton nou turnat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mai bine ati chitui acum repede cat este betonul inca crud, pt ca sa lege.
Răspuns la discuția Art 50 din 196/2019.

dan_crihan a scris:

Complet eronat! A se vedea art.49 (4).


art.49 (4). nu face decat sa deschida portite si scurtaturi ca CEx sa-si faca mendrele.