avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate stickyrst

Activitate stickyrst

Mulțumesc foarte mult de răspuns. S-a realizat direct prin registrul comerțului, nu s-a trecut prin procedura de insolventa pentru a ma putea opune.

Prin plângerea penala mi-aș putea recupera întreg prejudiciul de la administrator, sau doar în limita capitalului social?

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Radierea s-a realizat prin registrul comertului sau prin intrarea in insolventa?
Daca s-a realizat prin registrul comertului inseamna ca s-a falsificat bilantul contabil care trebuie sa fie zero la momentul radierii in fata registrului comertului.
Se poate formula opozitie impotriva masurii de radiere din registru comertului, nu stiu exact termenul acum, sau plangere penala.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea

Societate radiata desi avea datorii.

Salutare!

Se da un SRL (#1) care a prestat servicii catre alt SRL (#2).
SRL-ul #2 nu a mai platit o buna parte din serviciile efectuate catre SRL-ul #1.
SRL-ul #1 a dat in judecata SRL-ul #2, dar pana la stabilirea primului termen de judecata, SRL-ul #2 deja a fost radiat.

1. Cum s-a putut inchide SRL-ul #2 desi avea inregistrate in contabilitate datorii? 100% sunt inregistrate undeva in contabilitate caci sunt facturi platite partial, prin banca.
2. Se poate atrage responsabilitatea administratorului SRL-ului #2, si astfel recuperarea prejudiciului, care este cu mult peste capitalul social?

Multumesc!
Buna ziua!

Ma numesc George, sunt student in anul 2 la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati. Vreau sa ma mut in Brasov fara sa intrerup studiile.

Problema sta in felul urmator:
Am 2 examene restante (dintre care unul la sport, spre rusinea mea, dar cu siguranta il voi lua in sesiunea din august-septembrie; celalalt e ceva mai greu, imi fac ceva griji dar mai am timp sa invat). Sa presupunem ca nu le iau, desi sansele cele mai multe sunt sa le iau, e in interesul meu, evident. (dar vreau sa iau in calcul toate posibilitatile) Am discutat chestiunea asta cu un reprezentat al secretariatului Universitatii din Brasov, care mi-a comunicat ca transferul studentilor de la o universitate la alta se poate face numai cu conditia promovarii integrale a anului universitar in curs. De la un reprezentant al Universitatii din Galati am primit raspunsul ca nu e chiar asa, si ca ar exista solutii legale. La momentul respectiv nu a putut sa-mi spuna mai multe, din lipsa de timp si motive ce tin strict de nevoia unei informari mai complexe.

M-am interesat personal si am gasit in monitorul oficial Ordinul M.E.N. nr. 651 din 19 Noiembrie 2014 ([ link extern ] :

Mobilitatea definitivă se realizează numai după sfârşitul unui an de studii,
după satisfacerea tuturor cerinţelor prevăzute în programul de învăţământ...


Bun, prin sfarsitul unui an de studiu eu personal nu inteleg promovarea integrala a acestuia. In schimb, partea cu cerintele prevazute in programul de invatamant este foarte neclara pentru mine (aici am nevoie de voi, pentru ca nu am gasit informatii referitoare la acest aspect).

Am citit regulamentele ambelor universitati, nu exista o mentiune clara cu privire la obligatia promovarii integrale in cazul mobilitatii definitive.

Pe scurt, intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Ma pot transfera daca nu sunt integralist? Daca da sau nu, unde este mentionat acest lucru (daca este)?
2. In cazul in care nu ma pot transfera decat daca sunt integralist, exista posibilitatea mobilitatii temporare (care nu mentioneaza nimic cu privire la "satisfacerea tuturor cerinţelor prevăzute în programul de învăţământ") timp de un an universitar, dupa care sa ma transfer definitiv (in cazul in care voi fi integralist atunci)?

Va multumesc foarte mult, si in cazul in care solicitarea mea presupune o documentare mai minutioasa, sunt dispus sa platesc o suma rezonabila pentru informatie.

Referinte:
Regulament Universitatea "Dunarea de Jos" Galati: [ link extern ]
Regulament Univeritatea "Transilvania" Brasov: [ link extern ]
Pe scurt:

Ce se intampla daca un angajat iese pe minus cu o suma de bani (cam cat un salariu minim pe economie, net) pe casa de marcat, lipsa este constatata dupa cel mult 3 ore, iar angajatul respectiv banuieste un client ca nu ar fi dat toti banii? (evident, fiind si vina lui pentru ca nu a fost atent la numararea banilor)

Angajatorul cere angajatului sa puna de la el suma lipsa, pana la sfarsitul programului de lucru in ziua respectiva, lucru care nu stiu cat de corect este. Din ce m-am interesat, angajatorul ii poate retine angajatului cel mult o treime din salariu pana se acopera paguba.
De mentionat ca magazinul respectiv este unul din cele ma mari din tara, este plin de camere si de paza, iar clientul respectiv este mai mult ca sigur inregistrat in magazin ca fiind persoana juridica, deci poate fi cautat si sunat de cei de la securitate.

Cum se procedeaza in acest caz?
Intentionez sa deschid un site care, pe langa scopul lui principal, va ajuta la intermedierea platilor unor anumite parti in felul urmator:
Gigel plateste 20 de lei catre noi, Dana ii trimite lui Gigel o prajitura, Dana primeste de la noi 18 lei pentru ca i-a trimis prajitura lui Gigel.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Site-ul respectiv poate functiona pe un P.F.A. cu domeniu de activitate "Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe"?
2. Daca da, ce presupune inscrierea site-ului respectiv pe P.F.A.-ul cu pricina?
3. Daca nu, ce solutii am? (alt domeniu de activitate/ SRL/ MI etc.)