avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Lamuriri privind Mobilitatea Academica a studentilor
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Lamuriri privind Mobilitatea Academica a studentilor

Buna ziua!

Ma numesc George, sunt student in anul 2 la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati. Vreau sa ma mut in Brasov fara sa intrerup studiile.

Problema sta in felul urmator:
Am 2 examene restante (dintre care unul la sport, spre rusinea mea, dar cu siguranta il voi lua in sesiunea din august-septembrie; celalalt e ceva mai greu, imi fac ceva griji dar mai am timp sa invat). Sa presupunem ca nu le iau, desi sansele cele mai multe sunt sa le iau, e in interesul meu, evident. (dar vreau sa iau in calcul toate posibilitatile) Am discutat chestiunea asta cu un reprezentat al secretariatului Universitatii din Brasov, care mi-a comunicat ca transferul studentilor de la o universitate la alta se poate face numai cu conditia promovarii integrale a anului universitar in curs. De la un reprezentant al Universitatii din Galati am primit raspunsul ca nu e chiar asa, si ca ar exista solutii legale. La momentul respectiv nu a putut sa-mi spuna mai multe, din lipsa de timp si motive ce tin strict de nevoia unei informari mai complexe.

M-am interesat personal si am gasit in monitorul oficial Ordinul M.E.N. nr. 651 din 19 Noiembrie 2014 ([ link extern ] :

Mobilitatea definitivă se realizează numai după sfârşitul unui an de studii,
după satisfacerea tuturor cerinţelor prevăzute în programul de învăţământ...


Bun, prin sfarsitul unui an de studiu eu personal nu inteleg promovarea integrala a acestuia. In schimb, partea cu cerintele prevazute in programul de invatamant este foarte neclara pentru mine (aici am nevoie de voi, pentru ca nu am gasit informatii referitoare la acest aspect).

Am citit regulamentele ambelor universitati, nu exista o mentiune clara cu privire la obligatia promovarii integrale in cazul mobilitatii definitive.

Pe scurt, intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Ma pot transfera daca nu sunt integralist? Daca da sau nu, unde este mentionat acest lucru (daca este)?
2. In cazul in care nu ma pot transfera decat daca sunt integralist, exista posibilitatea mobilitatii temporare (care nu mentioneaza nimic cu privire la "satisfacerea tuturor cerinţelor prevăzute în programul de învăţământ") timp de un an universitar, dupa care sa ma transfer definitiv (in cazul in care voi fi integralist atunci)?

Va multumesc foarte mult, si in cazul in care solicitarea mea presupune o documentare mai minutioasa, sunt dispus sa platesc o suma rezonabila pentru informatie.

Referinte:
Regulament Universitatea "Dunarea de Jos" Galati: [ link extern ]
Regulament Univeritatea "Transilvania" Brasov: [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Transfer de la facultatea de drept ubb la facultatea de drept bucuresti Gerlobin Gerlobin Buna ziua! Sunt student la drept la buget in anul 1 la UBB din Cluj-Napoca. Din probleme personale, cu toate ca sunt din apropierea Bucurestiului, am fost ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate transfera studentul de la o facultate la alta? caraghe caraghe as dori sa stiu daca este posibil transferul unui student de la o facultate de medicina privata, acreditata ,din bucuresti, la o alta de medicina de stat ,tot ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la o facultate la alta gabrielion gabrielion Buna ziua! Suntem din Bucuresti.Baiatul meu a intrat in 2015 la particular,la Universitatea Valahia Targoviste,la buget,sectia pedagogie muzicala..Din ... (vezi toată discuția)