avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... In ce conditii se poate transfera studentul de la o ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

In ce conditii se poate transfera studentul de la o facultate la alta?

as dori sa stiu daca este posibil transferul unui student de la o facultate de medicina privata, acreditata ,din bucuresti, la o alta de medicina de stat ,tot din bucuresti, si in ce conditii
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:35, 29 Aprilie 2012
In principiu, studentul poate fi transferat de la o forma de invatamant la alta, de la o specializare la alta , de la o facultate la alta sau de la o universitate de stat acreditata la alta, tinandu-se seama de aplicarea sistemului de credite transferabile si compatibilitatea planurilor de invatamant.

Din Regulament privind activitatea profesionala a studentilor al UMF Bucuresti:
Art 8. Universitatea practica un sistem de echivalare si recunoastere a acelor credite obtinute in propriile facultati sau in alte universitati acreditate romanesti sau straine, care permit compararea in privinta standardelor didactice si de pregatire profesionala si in conditiile existentei unor acorduri sau conventii corespunzatoare. Transferul de credite este facut la cererea studentului si aprobat de Biroul Consiliului facultatii (Senatului) la care s-a solicitat transferul si, dupa caz, in urma sustinerii unui interviu/test cu o comisie desemnata de catre Rector sau Decan.
1. Transferul studentului se face numai pentru anul II si urmatorii, cu exceptia ultimului an de studii, numai de la o facultate la o alta facultate cu profil identic sau apropiat si cu indeplinirea conditiei de a fi integralist. Transferul de la o facultate dintr-un centru universitar la o facultate din alt centru universitar se poate face numai in urmatoarele conditii:
* parintii sau sustinatorii legali ai studentului locuiesc in centrul universitar unde se solicita transferul sau intr-o localitate apropiata de acesta;
* apropierea de sot/sotie;
* motive medicale pe deplin justificate;
2. In conditiile unui numar de cereri de transfer mai mare dacat numarul locurilor disponibile in anul respectiv de studii, se va tine seama, in primul rand, de situatia scolara a solicitantilor si temeinicia motivelor pentru care se solicita transferul.
3. Aprobarea transferului este de competenta:
1. biroului Consiliului facultatii, cand se solicita transferarea de la o facultate la alta din cadrul Universitatii "Carol Davila", cu avizarea favorabila de conducerea ambelor facultati;
2. rectorului institutiei de invatamant superior de unde pleaca studentul si a rectorului Universitatii "Carol Davila", unde solicita a fi inscris, pentru cazurile de transfer intre facultati din institutii de invatamant superior diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu inteleg ordonanta guvernului nr. 10/2009 crystynuta 2 crystynuta 2 Buna ziua! Imi cer scuze daca nu am ales categoria potrivita, dar ma simt putin frustrata si nu stiu ce categorie ar fi trebuit sa aleg, potrivita situatiei in ... (vezi toată discuția)
Prima angajare ca student inga07 inga07 Buna ziua! In prezent sunt studenta a facultatii de medicina din cadrul UMF\"Carol Davila\" Bucuresti. In urma unui interviu stabilit cu un angajator din ... (vezi toată discuția)
Salariat cu diploma nerecunoscuta adela1978 adela1978 Buna ziua. Apelez la sfaturile Dvs. privind urmatoarea situatie: - cred ca toata lumea deja cunoaste scandalul diplomelor id spiru haret. - avem un ... (vezi toată discuția)