avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Activitate valentin0001

Activitate valentin0001

In vara am terminat facultatea la Universitatea din Craiova. Dupa finalizarea facultatii m-am inscris la master si am fost admis, apoi am semnat un contract de studii cu facultatea respectiva. Acum o saptamana am fost admis la o scoala postliceala de jandarmi. Cei de la respectiva scoala imi cer diploma de bac si foaia matricolo pentru a confirma locul. In acest moment diploma de bac si foaia matricola se afla la facultate. Vrand sa merg cu ambele in paralel, m-am dus la facultate sa le cer actele in original si sa le zic ca le las copii legalizate. In acel moment secretara mi-a zis ca daca la dosar nu mai sunt actele originale o sa ma treaca la taxa. Nu am acceptat acest lucru si in respectivul moment le-am zis ca ma retrag de la master, au incercat sa ma opreasca spunandu-mi ca mai bine sa am inainte o discutie cu decanul facultatii. In momentul in care am avut discutia cu decanul facultatii, acesta mi-a zis ca nu exista nicio solutie pentru a-mi elibera actele in original si ca nu am cum sa fac cerere de retragere de la master decat dupa ce trece primul semestru si spunandu-mi ca de ce am semnat contractul.
Cu toate acestea le-am facut o cerere in care specificam ca doresc sa ma retrag de la studiile respective si ca doresc actele in original. Ajungand acasa si studiind contractul pe care l-am semnat, am observat ca era specificat in el urmatorul text:"Art 2. Prezentul contract este valabil pe intreaga perioada de scolarizare, incepand cu anul universitar 2018-2019, cu actualizarea, daca este cazul, pe baza de act aditional, in raport cu legislatia ce va aparea in domeniul invatamantului universitar si cu hotararile Senatului Universitatii din Craiova." In urmatoarea zi, m-am dus din nou la facultate, am vorbit din nou cu decanul facultatii acesta spunand ca o sa trimita cererea mea intr-o comisie deoarece nu este de competenta dumnealui, contractul fiind semnat si de rector nu doar de mine si de domnul decan. Mentionez ca anul universitar 2018-2019 incepe de la 1 Octombrie. Le-am facut o a doua notificare prin care ii anuntam ca doresc rezilierea contractului de studii, in acest moment el nefiind in perioada de valabilitate. Trebuie sa obtin diploma pana pe data de 10 Noiembrie. Ce pot sa fac mai departe? Unde pot sa ii reclam? Cum pot sa urgentez aceste proceduri? Este bine cum am procedat pana acum?
ynocentta a scris:

In apropierea si in interiorul anumitor unitati,inclusiv comerciale atat timp cat intri pe spatiul lor inseamna ca esti de acord cu termenii si conditiile impuse de ei,respectiv fotografierea filmarea/interzisa
Spatiul magazinului este proprietarea respectivei firme.
Daca patronul/administratorul nu permit sa se filmeze, clientii au obligatia sa respecte conditiile impuse in cadrul unityatii respective
Este situatie similara muzeelor,unitatilor speciale=militare,aeroporturilor,etc
Obligatia de a nu se filma /fotografia este intemeiata pe disp noul cod civil dreptul la propria imagine si la viata privata
Art. 71
Dreptul la viaţa privată
(1) Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private.
(2) Nimeni nu poate fi supus vreunor imixtiuni în viaţa intimă, personală sau de familie, nici în domiciliul, reşedinţa sau corespondenţa sa, fără consimţământul său ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.
(3) Este, de asemenea, interzisă utilizarea, în orice mod, a corespondenţei, manuscriselor sau a altor documente personale, precum şi a informaţiilor din viaţa privată a unei persoane, fără acordul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.


Art. 74
Atingeri aduse vieţii private
Sub rezerva aplicării dispoziţiilor art. 75, pot fi considerate ca atingeri aduse vieţii private:
a) intrarea sau rămânerea fără drept în locuinţă sau luarea din aceasta a oricărui obiect fără acordul celui care o ocupă în mod legal;
b) interceptarea fără drept a unei convorbiri private, săvârşită prin orice mijloace tehnice, sau utilizarea, în cunoştinţă de cauză, a unei asemenea interceptări;
c) captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate într-un spaţiu privat, fără acordul acesteia;
d) difuzarea de imagini care prezintă interioare ale unui spaţiu privat, fără acordul celui care îl ocupă în mod legal;
e) ţinerea vieţii private sub observaţie, prin orice mijloace, în afară de cazurile prevăzute expres de lege;
f) difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje scrise ori audiovizuale privind viaţa intimă, personală sau de familie, fără acordul persoanei în cauză;
g) difuzarea de materiale conţinând imagini privind o persoană aflată la tratament în unităţile de asistenţă medicală, precum şi a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate, problemele de diagnostic, prognostic, tratament, circumstanţe în legătură cu boala şi cu alte diverse fapte, inclusiv rezultatul autopsiei, fără acordul persoanei în cauză, iar în cazul în care aceasta este decedată, fără acordul familiei sau al persoanelor îndreptăţite;
h) utilizarea, cu rea-credinţă, a numelui, imaginii, vocii sau asemănării cu o altă persoană;
i) difuzarea sau utilizarea corespondenţei, manuscriselor ori a altor documente personale, inclusiv a datelor privind domiciliul, reşedinţa, precum şi numerele de telefon ale unei persoane sau ale membrilor familiei sale, fără acordul persoanei căreia acestea îi aparţin sau care, după caz, are dreptul de a dispune de ele.


Pretul produselor poate sa fie diferit,intre raft si casa de marcat ,datorita TVA-ului care la unele etichete la raft nu se mentioneaza


Din ce inteleg de la tine, daca respectivii pun au afis pe care il vad des "Avem dreptul sa ne selectam clientela", asta inseamna ca ei pot sa aleaga cine sa intre si cine sa nu intre in magazinul respectiv? Nu e discriminare? Acel spatiu privat nu este destinat publicului?
Buna ziua

Seara trecuta am fost in penny market, am vrut sa fotografiez cateva preturi care erau expuse in magazinul respectiv. Dupa cateva momente apar 2 paznici care imi spun ca este interzis sa fac fotografii in magazin conform afisului de la intrare. Eu din cate stiu preturile unui magazin sunt publice. Am voie sa fac fotografii in magazin desi au la intrare acel afis in care dansii sustin ca este interzisa fotografierea?

Doresc sa primesc raspunsuri doar de la specialisti. Eventual un avocat daca se afla inregistrat pe acest site.
Strict informativ. Doresc sa primesc un raspuns si din partea unui avocat (in cazul in care se afla in acest moment un avocat pe forum). Va multumesc pentru pareri!
P.S.: Cu acelasi magazin am avut o problema acum 1 an legata de un pret, la casa era un pret iar la raft un pret mai mic.
Buna seara,

In aceasta seara am fost in penny market, am vrut sa fotografiez cateva preturi care erau expuse in magazinul respectiv. Dupa cateva momente apar 2 paznici care imi spun ca este interzis sa fac fotografii in magazin conform afisului de la intrare. Eu din cate stiu preturile unui magazin sunt publice. Am voie sa fac fotografii in magazin desi au la intrare acel afis in care dansii sustin ca este interzisa fotografierea?
Usa este sparta pe ambele fete: pe exterior este sparta destul de rau si pe interior mai putin. Am 2 link-uri cu poze pentru ambele fete. O sa ti le trimit prin mesaj privat ca aici nu pot sa le pun din cate incercai.
Se poate intoarce situatia impotriva mea ca am semnat acel act in care scria ca iau la cunostiinta ca mi-au spus ei ca trebuie sa platim usa in 10 zile?
Salut! Sunt student in Craiova si locuiesc intr-un camin studentesc. Ideea este ca luni cand am venit am observat ca este usa de la camera deteriorata (are gaura in ea). Urmatoarea zi a venit la noi in camera o doamna trimisa de administrator ca sa ne puna in vedere ca avem 10 zile termen sa punem noua usa, desi nu am spart-o noi (eu si colegii de camera). Am semnat acel act pus in fata ca am luat la cunostiinta, nu ca si acceptam sa platim. Dupa cateva zile in care noi nu am pus usa, astazi administratorul a inceput sa se rasteasca la un coleg ca trebuie sa punem usa si ca daca nu o punem in 10 zile cheama politia. Nu este vina noastra ca exista camere de luat vederi in tot caminul mai putin la etajul la care noi locuim. Mentionez ca avem un caiet in care trebuie sa trecem tot ce avem defect in camera, am trecut usa de 2 ori in 2 zile diferite, administratorul a spus sa nu mai trecem usa in acel caiet ca nu avem voie sa trecem asa ceva. Nu sunt deloc de acord cu el si o sa trec si in aceasta seara usa in caiet. Din pacate nu am acces la contrac deoarece el se afla acasa.
Sunt obligat sa platesc aceea usa? Daca noua ni s-ar fi furat laptop-urile din camera trebuia sa cautam noi vinovatul (administratorul spune ca noi trebuie sa cautam vinovatul pentru usa sparta) ? #-o
Ce pot eu sa fac sa nu platesc usa? Nu am spart-o eu si nu vreau sa o platesc.
Ce pot sa fac in privinta acestui administrator? Nu este normal sa le vorbeaca urat studentilor (de la ton ridicat pana la injuraturi).