avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Trebuie sa platesc o usa sparta pe exterior nesparta ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Trebuie sa platesc o usa sparta pe exterior nesparta de mine?

Salut! Sunt student in Craiova si locuiesc intr-un camin studentesc. Ideea este ca luni cand am venit am observat ca este usa de la camera deteriorata (are gaura in ea). Urmatoarea zi a venit la noi in camera o doamna trimisa de administrator ca sa ne puna in vedere ca avem 10 zile termen sa punem noua usa, desi nu am spart-o noi (eu si colegii de camera). Am semnat acel act pus in fata ca am luat la cunostiinta, nu ca si acceptam sa platim. Dupa cateva zile in care noi nu am pus usa, astazi administratorul a inceput sa se rasteasca la un coleg ca trebuie sa punem usa si ca daca nu o punem in 10 zile cheama politia. Nu este vina noastra ca exista camere de luat vederi in tot caminul mai putin la etajul la care noi locuim. Mentionez ca avem un caiet in care trebuie sa trecem tot ce avem defect in camera, am trecut usa de 2 ori in 2 zile diferite, administratorul a spus sa nu mai trecem usa in acel caiet ca nu avem voie sa trecem asa ceva. Nu sunt deloc de acord cu el si o sa trec si in aceasta seara usa in caiet. Din pacate nu am acces la contrac deoarece el se afla acasa.
Sunt obligat sa platesc aceea usa? Daca noua ni s-ar fi furat laptop-urile din camera trebuia sa cautam noi vinovatul (administratorul spune ca noi trebuie sa cautam vinovatul pentru usa sparta) ? #-o
Ce pot eu sa fac sa nu platesc usa? Nu am spart-o eu si nu vreau sa o platesc.
Ce pot sa fac in privinta acestui administrator? Nu este normal sa le vorbeaca urat studentilor (de la ton ridicat pana la injuraturi).
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2016
valentin0001, utilizator
Cel mai recent răspuns: valentin0001 , utilizator 14:28, 4 Februarie 2016
Daca nu ati spart usa nu trebuia sa semnati niciun act. Administratorul trebuia sa sesiseze politia pentru distrugere iar politia sa faca cercetari pentru identificarea faptasului.
Se poate intoarce situatia impotriva mea ca am semnat acel act in care scria ca iau la cunostiinta ca mi-au spus ei ca trebuie sa platim usa in 10 zile?
Luarea la cunostinta nu este acelasi lucru cu recunoasterea faptei.
Atata timp cat nu exista probe, martori, nu are ce sa va faca.
Trebuie sa cititi termenii contractului cu privire la eventuale despagubiri in cazul distrugerii elementelor de mobilier (sau altele).
Usa este sparta pe ambele fete ?
Usa este sparta pe ambele fete: pe exterior este sparta destul de rau si pe interior mai putin. Am 2 link-uri cu poze pentru ambele fete. O sa ti le trimit prin mesaj privat ca aici nu pot sa le pun din cate incercai.
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2016
valentin0001, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligat/i sa plateasca toata suma pt reparatiile necesare liftului (si acuzati de daunele acestea) 26ianuarie2011 26ianuarie2011 Nu prea stiu cum sa explic intr'un mod mai corect gramatical deci o sa povestesc pe scurt. In blocul unde locuieste prietena mea ( si colegele ei de camera, ... (vezi toată discuția)
Agresiune verbala MariaMantoc MariaMantoc Am avut un mic incident la camin cu 5 luni in urma, si din probleme de sanatate nu am putut sa il platesc fapt fiind neintentionat, acum cand m-am dus la ... (vezi toată discuția)
Laptop furat nini21 nini21 Buna seara, am si eu o mare problema. Sunt student si am lasat laptopul in camera de camin iar colegii m-au sunat si mi-au spus ca nu stiu unde este laptopul. ... (vezi toată discuția)