avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Activitate ary_m

Activitate ary_m

Buna ziua.
O brutarie are un punct de lucru unde se produc produse de panificatie (un spatiu mic), unde se produce doar pe masura ce se vinde. Spatiul de productie nu este separat de cel unde se vinde. Acolo am facut vanzarea direct din 701, vanzarea facandu-se la geam la persoane fizice pe baza de bon fiscal. La brutarie (care este sediul social) se poate vinde painea direct din 701 la persoane fizice pe casa de marcat la fel ca si la punctul de lucru fara a se mai transfera productia pe 371? Stocul la finalul zilei e 0, adica, cat se produce atat se vinde.
Multumesc.
Buna ziua, la o societate cu un singur asociat, s-a propus in situatiile financiare a fi distribuit profitul din 2015 in valoare de 90000 lei la dividende. Cum se poate face distribuirea dividendelor: o singura data toata valoarea sau se poate face distribuirea si pe parcursul mai multor luni?
Buna ziua, ma intereseaza sa aflu daca exista reglementari cu privire la norme de consum sau consumuri specifice de materii prime in panificatie, in special la faina (care e consumul maxim admis pt producerea unui kg de paine alba) sau fiecare brutarie are retetele ei.
Multumesc
Buna ziua. Ma intereseaza sa stiu cum se inregistreaza, la o unitate de productie paine, pierderile tehnologice (aluat stricat si aruncat, faina ramasa pe saci etc), rebuturile ce nu se pot valorifica (paine arsa sau necoapta) precum si painea ramasa nevanduta si aruncata. Totodata as dori sa stiu si ce documente justificative se intocmesc si care sunt limitele admise la pierderi tehnologice si la rebuturi si deseuri.
Multumesc
Buna ziua, as dori sa stiu cum poate sa-si desfasoare activitate o societate cu sediul social in strainatate, activitate de comert la sediul beneficiarului prin curier sau livrare personala, fara punct de lucru fix. Societatea achizitioneaza diverse produse nealimentare pe baza de comanda, unele din Romania altele nu, si le livreaza tot pe baza de comanda la parteneri si din Romania si din afara. Ce acte trebuie sa intocmeasca si ce trebuie sa declare in Romania. Multumesc.