avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Activitate Utilizator33

Activitate Utilizator33

Indiferent de boală? Nici dacă boală e una psihică și din adolescență?

Dapix a scris:

Nu se poate să primiți pensie de boală dacă nu ați lucrat niciodată. Conform legii modificate, trebuie să aveți un minim stagiu de cotizare.

Bună ziua
Aș dori o informație legată de pensia pe caz de boală.
Dacă nu am muncit deloc, dar am probleme de sănătate, pot cumpăra zile pentru pensia pe caz de boală? Cum se procedează? Am auzit că se pot cumpăra câteva zile, dar aș vrea să știu sigur cum trebuie procedat corect. Încă o dată sublinieze că nu e există nici o zi de muncă. Mulțumesc
Răspuns la discuția notificare contract la ANAP?
Da . Acordul/ acordurile cadru se trimit
Buna seara,
am nevoie de unele pareri legate de achizitiile directe Sunt nou in bransa si as vrea sa fac totul legal. De curand mi s a dat sa fac o achizitie directa de lucrari cu o valoare ce nu depasa suma de la Art 7 al 5 legea 98/2016. Dar pt ca suma e destul de mare ma ingrijoreaza intomirea actelor. Nu sunt sigur daca am procedat bine. Deci:
- S-a facut solicitare de oferta la un numar de firme din care doar doua au raspuns si doar unul din cei doi s-a calificat. Am facut nota justificativa pe care am semnat o doar eu. Nu trebuie s o semneze si seful de birou?
- Dupa ce a fost semnata de dir financiar, jurist si manager, am facut contractul dar am initializat si in SEAP achizitia Am procedat bine???? Trebuia sa fac inainte o solicitare de oferta in SEAP??? daca am facut achizitia directa in SEAP mai era nevoie si de contract????? Cine raspunde in caz de control vis a vis de nota justificativa???(asta pt ca am semnat o doar eu.) Am toate documentele la dosar incepand cu refereatul de necesitate si cu oferte si cu NJ, doar ca stau cu grija unui control. Am auzit dupa ce am facut contractul ca s-a mai lucrat cu acea firma. La un control nu se poate lega de acest lucru?
Multumesc
Răspuns la discuția Poprire din daune morale
Multumesc, mai vroiam si o alta parere dar vad ca nu apare mai nimic.
Răspuns la discuția Poprire din daune morale
Buna seara. Se poate executa un minor? nu inteleg mai nimic din ce mi se intampla cu executarea silita. Deci eu primesc daune morale ( in rate) si pt ca d nu l executor nu a mai tinut cont de incheierea facuta privind taxele de executare, a pornit la a apune sechestru pe conturile debitorului ( asta dupa ce acesta facuse un angajament si platise cateva rate plus cheltuielile exectuare).Am omis sa spun ca sunt reprezentatul legal al minorului care primeste daune. Ca sa poata sa plateasca in continuare avocatul meu a facut cerere de ridicare sechestru ( nesemnata de mine ci doar de av) de aici incepe show-ul De unde toate hartiile de la executor se duceau la avocat ( pt ca asa am optat ) acum d nul executor a facut cerere la alt executor pt a ma executa silit iar acesta din urma m-a somat si m-a executat la adresa din buletin. ( unde nu locuiesc). A trimis hartiile intr o zi de vineri iar luni a dat drumul la toata procedua. Adica intr-o zi a trimis somatiile, incheieriile, popririle..tot. Cum se poate asa ceva? am fost la el sa ma lamureasca si a zis ca totul este legat si a procedat asa pt ca "am vrut sa l facem pe la spate" adica sa evitam taxele de executare. Ori daca s-a facut un angajament, o incheiere, s-a dat si bani, ba mai mult m-am dus sa mai dau bani cum a cerut si n a vrut sa mi-i ia pt ca el deja daduse drumul la hartii catre celealalt executor cum se explica? Am cateva intrebari: cum sa procedez? contestatie nu am mai putut face ca de....nu locuiam la adresa din buletin, banii mi i-a luat....dar vreau sa stiu daca s-a procedat corect si daca nu ce as mai putea face?
Răspuns la discuția Poprire din daune morale
Pe daune, banii nici nu au intrat in cont. Deci acest executor trebuia sa mi vireze aceste daune in contul meu si pt ca "nu mi-am achitat de buna voie " taxele ...mi-a facut poprire. As putea sa fac reclamatie. El si-a primit taxele dar probabil n-a fost multumit desi a semant o incheiere in acest sens.
Răspuns la discuția Poprire din daune morale
M am lamurit. taxe de executare pt ca nu am vrut, cica, sa platesc de buna voie, O ciudatenie fara nici un inteles, dar asta e.
Buna seara, va rog sa ma lamuriti cu o problema si anume: mi s-a facut poprire pe daune morale fara sa fiu instiintata in vreun fel. Am o banuiala ca ar fi vorba despre o amenda administrattiva veche cam de 3 ani (de care am uitat pana). Acum doi ani aproape am fost la circa financiara si m-am interesat daca am datorii, amenzi..mi s-a spus ca nu. Intrebarea mea e : poate sa faca poprire pe daune morale? (acestea nu sunt ale mele dar sunt in contul meu). Ce pot face sa recuperez banii? nu fug de amenda dar as putea s-o platesc din salariu in rate. Multumesc