avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pe caz de boală. Bună ziua Aș dori o ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pe caz de boală. Bună ziua Aș dori o informație legată de pensia pe caz de ...

Bună ziua
Aș dori o informație legată de pensia pe caz de boală.
Dacă nu am muncit deloc, dar am probleme de sănătate, pot cumpăra zile pentru pensia pe caz de boală? Cum se procedează? Am auzit că se pot cumpăra câteva zile, dar aș vrea să știu sigur cum trebuie procedat corect. Încă o dată sublinieze că nu e există nici o zi de muncă. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 6 Ianuarie 2021
Nu se poate să primiți pensie de boală dacă nu ați lucrat niciodată. Conform legii modificate, trebuie să aveți un minim stagiu de cotizare.
Indiferent de boală? Nici dacă boală e una psihică și din adolescență?

Dapix a scris:

Nu se poate să primiți pensie de boală dacă nu ați lucrat niciodată. Conform legii modificate, trebuie să aveți un minim stagiu de cotizare.

Nu contează boala. Trebuie să vă angajați să lucrați o perioadă de timp. Așa prevede legea.
Se consideră că se poate lucra și cu boală psihică, măcar vreo 2-3 ani.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2021
Dapix, utilizator
Pensia de invaliditate -detalii
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate fara cotizare poplavinia poplavinia Buna! Verisoara mea are 40 de ani si este diagnosticata cu tetrapareza spastica inca de la 18 ani. Are gradul 1 de handicap, asistent personal si o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! se poate obtine pensie de invaliditate daca nu am ... MeeRe MeeRe Buna ziua! Se poate obtine pensie de invaliditate daca nu am lucrat si nu am cotizat deloc pana acum? Mentionez ca sotul meu a murit de curand, nu am niciun ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate nerevizuibila 2015 george3535 george3535 Mama mea a lucrat in perioada 1978-1999 si are 21 ani vechime munca,dupa aceea a fost pensionata pe caz de boala/invaliditate gradul 2 din 1999-2015 (16ani) ... (vezi toată discuția)