Tocmai ce am primit mesaj de la banca unde am rata in care ma anunta in felul urmator: "considerand valoarea venitului virat/nr. tranzactiilor POS, incepand din luna septembrie va informam ca marja va fi de 16,68% iar dobanda va fi de 17,52 %" (adica au crescut); precizez ca am un credit cu dobanda variabila, dobanda ce se va modifica o data la 3 luni in functie de valoarea ROBOR; ce as putea face in aceasta situatie? cum e posibil sa creasca dobanda pe considerentul ca nu am facut prea multe operatiuni/tranzactii cu cardul...va rog sa ma sfatuiti ce am de facut.
asa este, am omis sa pun acel 1; am sanse sa mi raspunda cineva pana pe 1 septembrie? multe institutii nu dau curs email urlilor primite de la cetateni
Buna ziua,
referitor la modificarea art 78 alin 4 care se abroga din 1 sept 2017, in conditiile in care firma este pe plus privind suma datorata bugetului de stat, aceasta se mai poate reporta in lunile urmatoare, incepand cu 1 septembrie?avand in vedere ca operatorul economic a achizitionat produse de la unitati protejate in valoare mai are decat suma datorata bugetului de stat; legea veche are ordinul 590 din 12 noiembrie 2008 care spune ca operatorul economic ce a achizitionat produse de la unitati protejate in suma mai mare decat suma datorata bugetului de stat, diferenta in plus se reporteaza in luna urmatoare, in sensul diminuarii de plata; mai putem beneficia de acest ordin dupa 1 sept, pana la diminuarea la 0 a avansului?
Am inteles, oricum telefonul nou in magazin este 650 lei dar asta e alta poveste, pare asa o taxa de reziliere ascunsa, mi au dat telefonul cu pretul de magazin dar daca ma decid sa plec inainte de 2 ani, platesc 350 lei chipurile discount ul acordat teoretic doar asa ca sa nu se numeasca taxa de reziliere, romanii sunt inventivi si fenteaza legea oricum, doar noi trebuie sa fim vigilenti, cu alta ocazie de acum, multumesc pentru raspuns.
Buna ziua, va rog sa mi spuneti daca urmatoarea clauza este sau nu abuziva: ” In cazul incetarii contractului din orice motiv, inainte de expirarea duratei extinse, beneficiarul se obliga sa achite catre rds potrivit dispozitiilor legale aplicabile, cu titlu de justa despagubire, contravaloarea serviciilor de activare si utilizare a retelei de care abonatul a beneficiat cu titlu de promotie, precum si contravaloarea tuturor discounturilor, a reducerilor, subventiilor acordate beneficiarului in baza prezentului act aditional si ale contractului.” Astfel, eu am facut un abonament de 2 ani si am luat un telefon pe care trebuia sa l achit in 12 rate egale, acum in februarie trebuia achitata ultima rata a telefonului insa din cauza neplatii mai mari de 90 zile pe 4 ianuarie mi au reziliat contractul, eu am aflat abia ieri acest lucru, si acum m au pus sa achit pe langa facturile ramase ptr achitarea telefonului ( mi se pare normal si corect) si discount ul acordat la incheierea abonamentului, adica telefonul costa 1050 lei si ei mi l au dat la 700 lei, diferenta de 350 lei ma obliga sa o achit, este corect sau nu acest lucru? multumesc