Buna ziua, va rog sa mi spuneti daca urmatoarea clauza este sau nu abuziva: ” In cazul incetarii contractului din orice motiv, inainte de expirarea duratei extinse, beneficiarul se obliga sa achite catre rds potrivit dispozitiilor legale aplicabile, cu titlu de justa despagubire, contravaloarea serviciilor de activare si utilizare a retelei de care abonatul a beneficiat cu titlu de promotie, precum si contravaloarea tuturor discounturilor, a reducerilor, subventiilor acordate beneficiarului in baza prezentului act aditional si ale contractului.” Astfel, eu am facut un abonament de 2 ani si am luat un telefon pe care trebuia sa l achit in 12 rate egale, acum in februarie trebuia achitata ultima rata a telefonului insa din cauza neplatii mai mari de 90 zile pe 4 ianuarie mi au reziliat contractul, eu am aflat abia ieri acest lucru, si acum m au pus sa achit pe langa facturile ramase ptr achitarea telefonului ( mi se pare normal si corect) si discount ul acordat la incheierea abonamentului, adica telefonul costa 1050 lei si ei mi l au dat la 700 lei, diferenta de 350 lei ma obliga sa o achit, este corect sau nu acest lucru? multumesc
Pai da, ei v-au facut reducerile luand in calcul faptul ca veti fi abonatul lor 2 ani, dvs v-ati respectat angajamentul 9 luni.
Puteti sa va judecati, insa nu cred ca veti castiga si veti avea de plata si cheltuieli de judecata plus penalitatile calculate la zi .Apoi veti continua cu cheltuielile de executare.
Am inteles, oricum telefonul nou in magazin este 650 lei dar asta e alta poveste, pare asa o taxa de reziliere ascunsa, mi au dat telefonul cu pretul de magazin dar daca ma decid sa plec inainte de 2 ani, platesc 350 lei chipurile discount ul acordat teoretic doar asa ca sa nu se numeasca taxa de reziliere, romanii sunt inventivi si fenteaza legea oricum, doar noi trebuie sa fim vigilenti, cu alta ocazie de acum, multumesc pentru raspuns.