In situatia in care nu implinesc doi ani de la data inscrierii in Tabloul Avocatilor si pana la data examenului de absolvire, ci un an si 9 luni, trebuie sa fac vreo cerere la baroul sau la inppa, prin care sa solicit sa dau examenul inainte de implinirea termenului de 2 ani?
In cazul unei ordonante de plata mi s-a pus in vedere sa depun intampinare in termen de 25 de zile de la data comunicarii, facandu-se mentiune ca sunt obligat sa o depun cu 3 zile inainte de termenul de judecata.La primul termen s-a dispus amanarea fara a se dispune decaderea. La urmatorul termen se mai poate dispune decaderea?
art 2263 alin(6) Cod civil, care se refera la transmiterea dreptului de a solicita rezolutiunea contractului de intretinere, mostenitorilor are vreun corespondent in vechea legislatie?
dispozitiile privind modificarea cererii de chemare in judecata se aplica si contestatiei la executare?
Poate face obiectul partajului intre soti o constructie neautorizata?
Poate fi un impediment in dobandirea proprietatii prin uzucapiune, faptul ca nu am platit impozitul pentru suprafata pentru care invoc uzucapiunea?
O persoana a primit o condamnare la pedeapsa inchisorii de 3 ani pentru care s-a dispus suspendarea executarii, avand un termen de supraveghere de 5 ani,in temeiul dispozitiilor vechiului cod penal, iar ulterior savarseste o noua infractiune pentru care se aplica pedeapsa inchisorii de 1 an cu privire la care se dispune suspendarea executarii pedepsei, termenul de supraveghere fiind de 2 ani,potrivit noului cod penal.Ulterior este introdusa actiune pentru anularea suspendarii, descoperindu-se prima infractiune.S-ar putea sa se dispuna din nou suspendarea in temeiul art86 indice 5 vechiul cod penal, avand in vedere dispozitiile din legea de aplicare?
In cazul suspendarii sub supraveghere dispusa in temeiul dispozitiilor codului penal de la 1969, regimul suspendarii pedepsei se mentine inclusiv in ceea ce priveste anularea, cum se intampla la suspendarea conditionata a executarii pedepsei?
Exista vreo nerespectare a dispozitiilor legale daca in procesul verbal este mentionat art 135 , iar in instiintare ,prin care sunt informat ca pentru a recupera permisul dupa expirarea perioadei de suspendare trebuie sa dau examen, este indicat art 100 alin 3 lit b?Mentionez ca eu am fost sanctionat cu avertisment si suspendare a permisului, iar in art 100 alin 3 lit b se mentioneaza ca sanctiune principala amenda.