avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plangere contraventionala

Exista vreo nerespectare a dispozitiilor legale daca in procesul verbal este mentionat art 135 , iar in instiintare ,prin care sunt informat ca pentru a recupera permisul dupa expirarea perioadei de suspendare trebuie sa dau examen, este indicat art 100 alin 3 lit b?Mentionez ca eu am fost sanctionat cu avertisment si suspendare a permisului, iar in art 100 alin 3 lit b se mentioneaza ca sanctiune principala amenda.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2016
andy_roxy91, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Tuta , Consilier juridic 21:35, 4 Mai 2016
Cu siguranta ca procesul verbal a fost insuficient motivat in drept. A uitat sa indice si OUG 195/2002 si Regulamentul de aplicare OUG 195/2002 si a scris in hartia urmatoare. ERA OBLIGATORIU SA INDICE IN PROCESUL VERBAL - a se vedea art. 95 din OUG 195/2002 , NU DUPA ! E nul, merge plangere contraventionala !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere LauraDorel LauraDorel Am contestat un proces verbal in instanta, proces verbal prin care, pentru contraventia prevazuta de art 41, alin 1 din OUG 195/2002 (vehiculele trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Stabilire fapta savarsita axa_andrei axa_andrei Buna ziua, Am 2 pv, unul al meu, unul al sotiei cu aceeasi fapta \"savarsita\" si anume neacordare prioritate la trecere de pietoni. 2 infractori notorii ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal Vladu79 Vladu79 Buna ziua, am avut un apel pentru anularea procesului verbal prin care mi a fost suspendat permisul de conducere. Nu inteleg daca trebuie sa predau permisul ... (vezi toată discuția)