avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezolutiune contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezolutiune contract de intretinere

art 2263 alin(6) Cod civil, care se refera la transmiterea dreptului de a solicita rezolutiunea contractului de intretinere, mostenitorilor are vreun corespondent in vechea legislatie?
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2017
andy_roxy91, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 20:14, 26 Ianuarie 2017
In vechea reglementare, vorbeam de contracte nenumite (si se facea referire la art . 1647 C.civ. privind renta viagera). Se aplica dreptul comun pentru contractele bilaterale, adica 1020 C.civ.
Teoretic , chiar daca dreptul la intretinere este un drept personal, actiunea in rezolutiunea contractului pentru neexecutarea contractului are caracter patrimonial si astfel se transmite si mostenitorilor dreptul la actiune. Nu stiu in ce situatie va aflati dar cred ca puteti incerca.
av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de ingrijire ContSters223764 ContSters223764 Buna ziua, in ce conditii poate fi atacat un contract de ingrijire? prin actiune in instanta introdusa de catre mostenitorii de drept a persoanei ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare - cumparare cu clauza de intretinere alexunirea alexunirea Bunici mei cand erau in viata, au facut un contract de vanzare - cumparare cu clauza de intretinere. Specific ca ei au 8 copii, dintre care un copil cu ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere r0ssanna r0ssanna Eu am ctr de intretinere cu sotul la un batran, eu avand grija de el, am divortat intre timp, fostul sot va mai avea vreun drept la bunurile batranului dupa ... (vezi toată discuția)