avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de ingrijire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de ingrijire

Buna ziua,

in ce conditii poate fi atacat un contract de ingrijire?

prin actiune in instanta introdusa de catre mostenitorii de drept a persoanei ingrijite se poate ajunge la castig de cauza?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 18:00, 17 Septembrie 2012
Contractul de întreţinere poate fi atacat prin cererea în rezoluţiune (desfiinţarea retroactivă) pentru neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere asumate.

Fiind o acţiune patrimonială, ea poate fi exercitată şi de moştenitori. Noul cod civil o spune expres:

Art.2263
(6) Dreptul la acțiunea în rezoluțiune se transmite moștenitorilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi atacat un contract de intretinere? nicoleta17 nicoleta17 Buna ziua.Noi suntem 4 frati.Mama,unic proprietar al unui apartament,a facut contract de intretinere mie si unei surori.Ceilalti doi frati pot anula actul in ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract de intretinere andy_roxy91 andy_roxy91 art 2263 alin(6) Cod civil, care se refera la transmiterea dreptului de a solicita rezolutiunea contractului de intretinere, mostenitorilor are vreun ... (vezi toată discuția)
Nelamurire contract de intretinere eu_blitz eu_blitz Buna seara, am o nelamurire referitoare la contractul de intretinere, mai precis la art 2263 din noul cod civil, care, la alin6., spune: Dreptul la acţiunea ... (vezi toată discuția)