avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamurire contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamurire contract de intretinere

Buna seara,
am o nelamurire referitoare la contractul de intretinere, mai precis la art 2263 din noul cod civil, care, la alin6., spune: Dreptul la acţiunea în rezoluţiune se transmite moştenitorilor.
Asta inseamna ca dupa decesul intretinutului, mostenitorii pot cere anularea contractului, chiar daca un astfel de proces nu a fost deschis pe timpul vietii intretinutului? Sau se refera la procesul deschis de intretinut care dupa decesul sau poate fi continuat de mostenitori?
Cel mai recent răspuns: eu_blitz , utilizator 10:33, 17 Iunie 2014
o alta intrebare:
cum pot fi sigur ca mostenitorii persoanei decedate (intretinutul), nu vor avea pretentii mai tarziu, chiar daca acum nu au? Spre exemplu se poate merge la notar unde sa dea o declaratie prin care sa spuna ca s-a efectuat intretinerea stipulata in contract astfel incat mai tarziu sa nu poata emite pretentii? sau exista o alta abordare prin care sa fiu sigur de acest aspect? Daca acum, eu propietar, instrainez bunul, se mai pot emite pretentii de catre mostenitori, asupra bunului instrainat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamentul unei persoane fără copii. este aceasta varianta cea mai avantajoasă pentru testator și beneficiar? ContSters454169 ContSters454169 Buna ziua ,imi puteti spune daca o persoana singura ,fara copii poate lasa mostenire tot ce are prin testament unei alte persoane care se ofera sa ajute in ... (vezi toată discuția)
Contract de ingrijire ContSters223764 ContSters223764 Buna ziua, in ce conditii poate fi atacat un contract de ingrijire? prin actiune in instanta introdusa de catre mostenitorii de drept a persoanei ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacat un contract de intretinere? nicoleta17 nicoleta17 Buna ziua.Noi suntem 4 frati.Mama,unic proprietar al unui apartament,a facut contract de intretinere mie si unei surori.Ceilalti doi frati pot anula actul in ... (vezi toată discuția)