avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate fi atacat un contract de intretinere?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate fi atacat un contract de intretinere?

Buna ziua.Noi suntem 4 frati.Mama,unic proprietar al unui apartament,a facut contract de intretinere mie si unei surori.Ceilalti doi frati pot anula actul in vreun fel?
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2019
nicoleta17, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicoleta17 , utilizator 07:59, 19 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Dacă mama nu a avut discernământ la momentul încheierii contractului, iar dvs nu v-ati îndeplinit obligațiile privind întreținerea.
acest răspuns util
Nu anularea constituie problema de baza ci rezolutiunea contractului in caz de neexecutare sau executare necorespunzatoare.
Este bine sa stiti cum sa va aparati in caz de proces pana sa fie deschis un proces si sa cunoasteti aspectele juridice esentiale.
acest răspuns util
Rezolutiunea în ceea ce privește neindeplinirea obligației de întreținere poate sa fie solicitatata doar de beneficiara obligației adică de către mama dvs.Teoretic orice contract poate sa fie"atacat"cu mai multe sau mai puține șanse.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 2263 Cod civil
Încetarea contractului de întreţinere
(6) Dreptul la acţiunea în rezoluţiune se transmite moştenitorilor.
acest răspuns util
Pe vechiul cod civil jurisprudenta în mare parte era in sensul că fiind un contract intuitu personae calitate procesuala activa ar avea doar beneficiarii obligației de întreținere nu și moștenitorii acestora.Pe noul cod nu am văzut încă solutii din articolul indicat de dvs ar rezulta ca si moștenitorii ar putea iniția o astfel de acțiune.
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Alte discuții în legătură

Contract de intretire. vasile 2 vasile 2 Contractul de intretinere cu uzufruct viager poate fi atacat ? La notariat ni s-a spus caci contractul poate fi atacat de persoana din intretinere, iar dupa ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere mihaela60 mihaela60 Socrul meu a incheiat un contract de intretinere cu fiul sotiei sale din alta casatorie. La data incheierii contractului fiul era divortat si avea un fiu , la ... (vezi toată discuția)
Contractul de intretinere cu drept de uzufruct viager poate fi atacat? elyelena elyelena buna ziua.parintii mei mi-au facut contract de intretinere cu drept de uzufruct viager unei case si unui teren.in tot timpul cat au fost in viata mi-am ... (vezi toată discuția)