avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

Socrul meu a incheiat un contract de intretinere cu fiul sotiei sale din alta casatorie. La data incheierii contractului fiul era divortat si avea un fiu , la randul sau. In urma cu 2 ani intretinatorul a decedat. Acum socrul meu este bolnav si are nevoie de ajutor , eu si sotul meu am fost zilnic la spital, l-am hranit, i-am cumparat cele necesare, dar a aparut fosta sotie a intretinatorului si spune ca vrea sa se mute cu socrul meu cand acesta va fi externat, sa-i poarte de grija (desi pana acum nu a facut nimic in acest sens) deoarece are acel act de intretinere si pe care, spune ea , la mostenit fiul sau. Este adevarat , acel act se poate mostenii ? si daca, da, cum poate fi anulat in conditiile in care socrul meu a fost diagnostcat cu dementa?
Cel mai recent răspuns: mihaela60 , utilizator 20:00, 15 Septembrie 2011
obligatia debitorului intretinerii este o obligatia de a face, strict personala si netransmisibila. Contractul de intretinere esre un contract intuitu personae, incheiat in consideratia persoanei cocontractantului.
nu se poate mostenii actul.
daca socrul dvs are probleme de sanatate mentala si este lipsit de discernamant va avea nevoie de un curator care sa il reprezinte. insa contractul de intretinere este si translativ de proprietate. In sensul ca decedatul are nuda proprietate conform contractului de intretinere, nuda proprietate care o mosteneste fiul si sotia acestuia.
curatorele socrului trebuie sa ceara rezolutiunea contractului, actiunea trebuie introdusa in termenul de prescriptie comun, de 3 ani.
Ce trebuie sa faca sotul meu pentru a se transforma in curator?
sa se adreseze Autoritatii tutelare
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere adypompy adypompy contractul de intretinere poate fi atacat in instanta? si daca da care sunt caile de atac? (vezi toată discuția)
Actiune in rezolutiune promovata de mostenitorii creditorului?!? ContSters53919 ContSters53919 [b] Situatia de fapt:[/b] A si B, soti, construiesc un imobil. B divorteaza de A si renunta (printr-un inscris sub semnatura privata) la cota parte din ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare imobil rest din pret reprezinta intretinere corinabaluta corinabaluta Buna seara! Am si eu o nelamurire legata de o problema strict de drept. Speta: Vanzatoarea X vinde (prin contract de vanzare cumparare autentificat la ... (vezi toată discuția)