avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Activitate rainmanx

Activitate rainmanx

Buna ziua,

In luna decembrie am avut 9 zile concediu de odihna. Salariul pe decembrie a fost exact cat ar fi fost pentru o luna fara nicio zi de CO. In alte luni din 2018 in care am avut zile de CO am incasat salariul usor mai mare, in functie de cate zile am efectuat; evident ma asteptam sa fie aceeasi situatie si in decembrie.

Imi poate explica cineva cum se calculeaza salariul pentru lunile in care se efectueaza zile de CO, va rog? Multumesc!
Multumesc pentru raspuns!

Presupun ca trebuie sa merg la ANAF cu decizia de impunere, ca sa mi se restituie, corect? Nu vad cu ce s-ar putea compensa pe viitor, avand in vedere ca nu mai am PFA.
Buna ziua,

Am primit astazi de la ANAF o decizie de impunere anuala pentru anul 2013 (!), pt stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate, din care reiese o suma cu titlul de "diferente stabilite in minus".

In 2013 eram PFA, ulterior l-am radiat iar astazi sunt angajat fara vreo forma de personalitate juridica.

Mai jos se specifica: "Diferenta de contributii stabilita in minus in suma de ... lei se compenseaza si/sau se restituie, dupa caz, potrivit prevederilor legale in vigoare".

Intrebarea mea e: suma asta trebuie s-o platesc sau s-o primesc?
Răspuns la discuția Declaratia 392b pentru PFA radiat
Popu a scris:

Si eu mi-am radiat PFA-ul pe 30 decembrie 2015 (decizia data de ONRC pe 31 decembrie), in ianuarie am depus actele la finante; inspectorul mi-a spus sa depun declaratia 392B pentru 2015; am facut acest lucru prin 4-5 februarie, la ghiseu.

Pe undeva e logic, 392b se depune pentru anul anterior, asa ca decat sa ma trezesc cu vreo amenda, mai bine o depun.

Exista vreo varianta de depunere online? Stie cineva?
Buna ziua,

Am fost PFA cu norma de venit neinregistrat in scopuri de TVA pana la sfarsitul anului 2015, cand l-am radiat (data radierii este 27 sau 28 decembrie, nu mai stiu exact).

Avand in vedere ca declaratia 392b se depune pentru anul anterior, trebuie s-o depun si eu chiar daca am radiat PFA-ul? Stiti cumva daca exista vreo posibilitate de depunere online, ca sa evitam cozile si nervii de la fisc?

Multumesc anticipat pentru raspuns!