Martorii ,( persoana care a fost cu mine in masina cat si paznicul care ii insotea )care au fost la fata locului au declarat in fata instantei ca le-am spus politistilor ca merg in casa sa imi iau actele si ca acolo locuiesc ....Daca spuneti ca simpla suspiciune ...naste obligativitatea recoltarii probelor biologice , unde ati gasit textul de lege care sa confirme ceea ce spuneti ? Eu am gasit doar art 88 si 185 cod rutier si regulament de aplicare cod rutier care spune .... CAPITOLUL VII
Sancţiuni contravenţionale şi măsuri tehnico-administrative
SECŢIUNEA 1
Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale
Art. 185
(1) Constatarea contravenţiei de conducere a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului se face prin testarea aerului expirat de aceasta cu un mijloc tehnic certificat sau cu un mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic.
(2) Conducătorilor de autovehicule sau tramvaie li se recoltează obligatoriu probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei atunci când:
a) rezultatul testării arată o concentraţie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat;
b) în eveniment este implicat un vehicul care transportă mărfuri sau produse periculoase.
(3) Conducătorilor de vehicule li se recoltează obligatoriu probe biologice atunci când rezultatul testării preliminare cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate indică prezenţa în organism a substanţelor ori produselor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare.
Detalii:
[ link extern ] ......