avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere anulat in Romania ....se poate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere anulat in Romania ....se poate obtine permis de conducere in Italia ?

Buna ziua tuturor ! In situatia in care permisul de conducere romanesc este anulat de catre Politia rutiera iar dreptul de a conduce este si el interzis pentru 2 ani de catre o instanta de judecata , o persoana care locuieste si are rezidenta in alt stat UE ex Italia , poate obtine un permis de conducere in acel stat ? Iar in situatia in care il obtine ,iar dupa trecerea perioadei legale , vrea sa dea examen si sa isi redobandeasca permisul romanesc ....ce se va intampla cu cel strain ? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri !
Eu zic ca nu se poate, legislatia statelor din UE trebuie sa fie asemanatoare, daca la noi se prevede ca ”Nu are dreptul să se prezinte la examen pentru obţinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie, cu excepţia cazurilor când a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 116 alin. (1) din OUG 195/2002” trebuie sa fie ceva asemanator si in legislatia de acolo.
Multumesc , as mai avea insa o nelamurire , inainte de prezentarea la examen , dupa trecerea perioadei respective de interzicere , mai trebuie facuta din nou scoala de soferi pentru fiecare categorie avuta anterior sau trebuie facuta dovada doar ca este apt din pdv medical ....cum este prevazut la art 116 al 3 lit a din oug 195/2002 ?
Sustineti doar examen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis anulat in romania, obtinere in alta tara ue - circulatia in romania robyjme robyjme Daca in romania mi s-a anulat permisul de conducere, iar eu voi obtine altul in alta tara din uniune, pot circula in romania? (vezi toată discuția)
Permis de conducere costelus01 costelus01 BUNA ZIUA ,DORESC SA STIU DACA AM SUFERIT O CONDAMNARE CU VIOLENTA SI AU TRECUT 2 ANI DE CIND AM FOST ELIBERAT, POT SA APLIC PENTRU PERMIS DE CONDUCERE ? (vezi toată discuția)
Bună seara! soțul meu a fost condamnat în 2014 la pedeapsa ... Sorina199093 Sorina199093 Bună seara! Soțul meu a fost condamnat în 2014 la pedeapsa 1an pentru conducere fără permis. Și-a executat pedeapsa. Să înscris la scoala de șoferi ... (vezi toată discuția)