Buna ziua! Am un prieten care de -a lungul anilor a economisit ceva bănuți muncind in străinătate dar trimiși in România . Acum ar vrea sa ia banii din România înapoi in străinătate. Știe ca la frontiera trebuiesc declarați având și dovezi . Întrebarea este se percepe ceva impozitare sau doar completează formularul și cam asta este.
Buna ziua! Am un prieten care de -a lungul anilor a economisit ceva bănuți muncind in străinătate dar trimiși in România . Acum ar vrea sa ia banii din România înapoi in străinătate. Știe ca la frontiera trebuiesc declarați având și dovezi . Întrebarea este se percepe ceva impozitare sau doar completează formularul și cam asta este.
Buna seara! In data de 9 Septembrie am fost eliberat condiționat iar ieri am primit o Înștiințare in care scrie :
In conformitate cu Art 260 din legea 135/2010 Privind Codul de procedură penală , va instiintam ca la data de 29/09 ora 12 am procedat la Afișarea prezentei nefiind îndeplinite condițiile de înmânare a plicului cu acte de procedura aferente dosarului cu nr 5770/333/2017 aflat pe rolul instanței JUDECĂTORIA VASLUI cu sediul..........
va comunicam ca sunteți in drept sa ca prezentați dupa de la Afișarea prezentei dar nu mai mult de 7 zile pt înmânarea actelor de procedura la sediul instanței JUDECĂTORIA VASLUI .........
La ce se referă acest articol?
A fost in 2008 si a fost eliberat in 2011 pe baza eliberarii conditionate-În baza art. 2 alin. 1,2 din Legea 143/2000 modificată prin Legea 522/2004 cu aplic. art. 41 alin. 2 cp, art. 74 lit. c cp şi art. 76 lit. a cp condamnă inculpatul GHINEŢ IONUŢ, la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc . În baza art. 65 cp aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II a şi b cp, pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei principale În baza art. 8 din Legea 39/2003 cu referire la art. 323 alin. 1,2 cp, art. 74 lit. c şi art. 76 lit. c cp condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni. În baza art. 33 lit. a şi 34 lit. b şi art. 35 alin.1 cp contopeşte pedepsele aplicate urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II a şi b cp după executarea pedepsei principale
iar dosarul pedepesei de 6 luni a fost pus pe fond in 2016
buna ziua!sotul meu a fost condamnat pt o perioada de 6 luni in data de 15.03.2017
a fost admis pt eliberarea conditionata abia pe 1.09.2017 afisarea a fost verificata pe internet,iar faxul a fost primit in cadrul penitenciarului pe data de 5.09.2017(astazi)...iar foaia minuta de eliberare a avut data de pe 4.09.2017.iar pe el l-a pus sa semneze abia in data de 5-daca semna de ieri maine ar fi trebuit sa iasa avnd in vedere ca se fac eliberari doar marti si miercuri .cu termen de contestatie in 3 zile...asta ar insemna vineri,doar ca vineri nu se fac liberari,decat marti si miercuri (12.13.09.2017) pedeapsa lui expira pe data de 15.09.2017-acum intrebarea noastra este ar fi bine sa iasa pe 12 sau sa stea sa si execute pedeapsa toata pana la data de 15?condamnatul fiind recidivist a mai beneficiat in urma de liberare conditionata.in momentul condamnarii de 6 luni tribunalul a specificat urmatoarele:
pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, , prev. de art. 264 al. 1 C.pen- 1969 ., cu aplic. art. 37 lit a c.pen -1969 şi art 5 din NCP , prin recalificare din infracţiunea prev. de art. 269 al. 1 C.pen., cu aplic. art. 41 al. 1 C.pen. la pedeapsa de 6 luni închisoare . În baza art 61 cod penal 1969 menţine beneficiului liberării condiţionate pentru restul de pedeapsă de 655 zile rămas de executat din pedeapsa de 5 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr 41/2010 a TRIBUNALULUI BACĂU.
dupa ce v-a iesi din detentie i ise v-a revoca din nou aceste 655 de zile?
buna ziua!sotul meu a fost condamnat pt o perioada de 6 luni in data de 15.03.2017
a fost admis pt eliberarea conditionata abia pe 1.09.2017 afisarea a fost verificata pe internet,iar faxul a fost primit in cadrul penitenciarului pe data de 5.09.2017(astazi)...iar foaia minuta de eliberare a avut data de pe 4.09.2017.iar pe el l-a pus sa semneze abia astazi-daca semna de ieri maine ar fi trebuit sa iasa avnd in vedere ca se fac eliberari doar marti si miercuri .cu termen de contestatie in 3 zile...asta ar insemna vineri,doar ca vineri nu se fac liberari,decat marti si miercuri (12.13.09.2017) pedeapsa lui expira pe data de 15.09.2017-acum intrebarea noastra este ar fi bine sa iasa pe 12 sau sa stea sa si execute pedeapsa toata pana la data de 15?condamnatul fiind recidivist a mai beneficiat in urma de liberare conditionata.in momentul condamnarii de 6 luni tribunalul a specificat urmatoarele:
pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, , prev. de art. 264 al. 1 C.pen- 1969 ., cu aplic. art. 37 lit a c.pen -1969 şi art 5 din NCP , prin recalificare din infracţiunea prev. de art. 269 al. 1 C.pen., cu aplic. art. 41 al. 1 C.pen. la pedeapsa de 6 luni închisoare . În baza art 61 cod penal 1969 menţine beneficiului liberării condiţionate pentru restul de pedeapsă de 655 zile rămas de executat din pedeapsa de 5 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr 41/2010 a TRIBUNALULUI BACĂU.
dupa ce v-a iesi din detentie i ise v-a revoca din nou aceste 655 de zile?
buna ziua! daca sotul meu se afla in detentie ,urmand ca eu sa nasc,pot inregistra nou nascutul doar pe baza actelor : certificat de casatorie si buletinul meu?sau voi avea nevoie si de actul lui de identitate?multumesc