Salutare. Am decis să mă implic mai mult în mediul politic, așa că aș vrea să devin consilier local. Comuna are aproximativ 600 de numere . Ce pași trebuie sa urmez?
Va salut cu respect! In calitate de viitor inginer constructor, m-am apucat sa invat mai multe despre casele pasive. Am gasit informatia asta care spune ca din 31.12.2020 nu se vor mai da autorizatii de construire decat daca constructia indeplineste niste cerinte minime de performanta energetica. Acum practic va intreb, sunt sanse sa fie chiar asa sau e praf in ochi? Sunt tanar nu stiu prea multe, dar in tarisoara noastra draga am auzit multe si s-au facut putine. Pe o scara de la 1-10 ce incredere pot sa am in bucatica asta de informatie?
Directiva 2010/31/UE, care a intrat în vigoare în iulie 2010, are rol de consolidare a cerinţelor în materie de eficienţă energetică în ceea ce priveşte aplicarea unor cerinţe minime în cazul performanţei energetice a clădirilor noi şi a unităţilor noi ale clădirilor, prevăzând, de exemplu, că până la 31 decembrie 2020, toate clădirile noi trebuie să aibă un consum de energie aproape egal cu zero”, a declarat pentru MagnaNews.ro Vladimir Tanasiev, profesor al Facultăţii de Energetică din cadrul Politehnicii bucureştene.
Buna tuturor! In 31.01.2015 am avut o intalnire cu loganul MCV si a rezultat intr-un proces verbal pentru neacordare de prioritate.Am contestat procesul..am castigat. Au facut recurs..nu m-am prezentat..au castigat ei.Sentinta definitiva. Sentinta s-a dat la 16 decembrie 2015...si a ajuns la mine (buletin pe sat) in 10 februarie 2016. Nelamurirea mea : a)Am dreptul sa conduc auto pana predau permisul? b)Daca sunt oprit..care sunt consecintele? c)Care sunt consecintele daca il predau la sfarsitul lunii februarie?(am nevoie tare sa circul mai vreo 3 saptamani)
d)Cand predau permisul la politie...pot sa il predau chiar daca am pierdut permisul?
e)Cand perioada de suspendare expira...trebuie sa merg la politie cu chitanta de la amenda sau nu ?:frantic: