avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Cum devin consilier local într-o comună de lângă ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Cum devin consilier local într-o comună de lângă Timișoara?

Salutare. Am decis să mă implic mai mult în mediul politic, așa că aș vrea să devin consilier local. Comuna are aproximativ 600 de numere . Ce pași trebuie sa urmez?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2019
Flavi1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Flavi1 , utilizator 22:50, 29 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primul pas ar fi sa candidați la alegerile locale din partea unui partid politic sau ca independent(slabe sanse).Pana atunci poate cititi Constituția,legislația relevanta în domeniu etc.
Când sunt alegerile locale? Am nevoie de un Nr minim de voturi de la cetățeni ? Și în ce condiții?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegere consilier local iovitadrian iovitadrian As dori sa stiu cum sunt alesi consilierii locali, mai precis ce procent trebuie intrunit. (vezi toată discuția)
De ce oare nu se poate? baza baza in alegerie locale, doi frati,(frate si sora); cu nume diferte( prin casatorie) din partide diferite, pot candida la funtia de consilier local? (vezi toată discuția)
Alegeri ContSters228213 ContSters228213 care este numarul de voturi necesar pentru alegerea unui consilier local intr=o comuna cu 2300 votanti? (vezi toată discuția)