Asoaciatia noastra desfasoara activitati educationale cu copiii. Avem si un Cod caen - 856 activitati de servicii suport pentru invatamant.
As vrea sa va intreb daca este necesara Autorizatia sanitara de functionare in acest caz? Si daca da, este necesar ca destinatia imobilului sa fie transformata din locuinta in spatiu de prestari servicii si care este procedura pentru acest lucru?
Am o intrebare in legatura cu plata contributiei CAS ptr PFA. Pe 2016 am realizat un singur contract de prestari servicii de formare in valoare de 1600 lei. Cat va trebui sa platesc contributia de CAS 10,5% sau 26,3%? De la ANAF mi s-a spus ca trebuie sa platesc si cota angajatorului, neavand alti salariati, adica 26,3%. Si la ce baza de calcul ma raportez pentru a afla cat am de platit ptr CAS?
Asociatia noastra are sediul fiscal intr un apartament. As vrea sa intreb daca este necesara schimbarea destinatiei imobilului din locuinta ca urmare a desfasurarii activitatii asociatiei in acest imobil? Si care ar fi costurile pentru acest lucru?
La blocul in care locuiesc s-au montat usi termopan la intrarea in bloc. Sunt prevazute cu arc, astfel ca deschiderea si inchiderea lor este greoaie. De fiecare data cand intru in bloc cu bagaje, intrarea este ingreunata de faptul ca acea usa are arcul acela, se impinge foarte greu si mai mult intredeschis, daca intri cu bagaje, bicicleta, nu ai loc. In plus stand toata ziua inchise, este un miros groaznic de la subsol in scara blocului.
Mentionez ca am fost de acord cu montarea de usi noi insa nu am stiut detaliile tehnice ale acestor usi la momentu semnarii, altfel nu as fi semnat acordul.
As vrea sa va intreb daca pot face ceva ca vecinii sa renunte macar la arcul acela care face intrarea si iesirea din bloc greoaie sau exista vreo lege care stipuleaza prevederi legate de accesul neingradit in scara blocului? Sau cum pot afla daca acele usi de acces respecta normele ISU, pentru ca in caz de incendiu, s-ar crea acolo o ambuscada teribila.
Suntem o asociatie non-profit. Una din activitatile pe care le derulam se refera la organizarea de cluburi educationale pentru copii, contra cost. Intentionam sa derulam un club de limba engleza in alt oras, situat in apropiere de orasul in care avem sediul. As vrea sa intreb daca ptr asa ceva avem nevoie de deschiderea unui alt punct de lucru in orasul respectiv? Putem da bonuri pentru activitatea derulata utilizand casa noastra de marcat sau este necesara deschiderea unui alt punct de lucru?