avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Activitate 1qPaul

Activitate 1qPaul


Deci care este răspunsul d.voastră Dl. adaman la intrebarea mea punctuală

- Intrebare: - De unde găsesc cei 20 % de proprietari suma de x lei pentru convocare și reconvocare expediată prin poștă cu confirmare de primire ?. temeiul legal.
Mulțumesc . Apreciez răspunsul d.voastră.
Deci răspunsul la întrebarea mea este următorul =
Cu respect doresc să aflu cine suportă costul expedierilor prin poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire, conf.prev alin.4., " ...doar acelora care nu sunt găsiți pentru semnarea tabelului convocator de luare la cunoștință despre adunarea generală " EXTRAORDINARĂ.( unu, doi, câțiva.... 100...sau celor care nu doresc să semneze deoarece nu sunt interesați ), atunci când convocarea este făcută de către 20% din numărul de proprietari din cadrul asociației.
Bună ziua
Doresc lumuriri cu privire la aplicarea prev art.47 alin.3 pct.b, și alin.4 prin care 20 % din membrii unei asociații de proprietari care doresc alegerea unui nou președinte, rezilierea contractului individual de muncă al presedintelui intocmit in fals, reziliere contractului de mandat al președintelui interimar și a cenzorului, datorita intocmirii acestora cu nerespectarea prev Legii 196/2018, convoacă adunarea generală extraordinară.
- A fost intocmit un tabel nominal convocator nominal cu semnăturile a 20% proprietari din cadrul asociației necesar convocări. Mai este necesată procedura de convocare prin convocare expediată prin poștă cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire pentru restul proprietari in număr de 145 care nu au semnat tabelul nominal convocator pentru ședință . Acesată procedură costa 7 lei + 7 lei = 14 lei
- Intrebare: - De unde găsesc cei 20 % de proprietari suma de 14 lei x 145 = 2030 lei pentru convocare și reconvocare expediată prin poștă cu confirmare de primire ?.temeiul legal.

- Multumesc persoanelor implicate in acordare punctului de vedere
Deci vă rog a binevoi să vă exprimați punctul de vedere cu privire la faptul:

1. Dacă Hotărirea de respingere a unui proiectului de HCL, identificată cu dată certă și cu obiect cert, cu privire la concesionarea directă a unei suprafete de teren, poate fi atacată in instanța de contencios administrativ conf. prev L 554/2004, în pofida faptului că HCL de respingere nu i s-a dat niciun număr de inregistrare.
Doar HCL cu privire la adoptarea de proiecte de HCL primesc număr de inregistare.

2. Dacă respingerea proiectului de HCL poate fi asimilată ca refuzul explicit de a soluționa o cerere cu privire la interesul meu legitim, conf. prev. cap.I, art. 2, alin. 2 din L. 554/2004.
Domnule Demos, pentru buna informare și documentare a mea și a noastră, va rog respectuos să indicați legea si articolele din legea la care faceți referire, punctual, ca atit cunoscător .
Multumesc , Am studiat l. 554. Deja cele 5 zile acordate prin notificare pentru a imi pune la dispozitie actul de propietate au trecut deci o sa introduc actiune in termen de 30 de zile. Cu siguranta ca cineva din primărie asteaptă de la mine 1 plic - conform uzanțelor, pentru a nu ma MAI intarzia in demersul meu !
Multumesc, Pot cere si daune pentru punerea in întarziere?
Am formulat la primărie o cerere pentru concesionarea unei suprafete de teren. Suprafața de teren nu face parte din registru de spații verzi a municipiului. Pe aceasta suprafata de teren doresc sa realizez o extindere la apartament – spatiu comercial. A fost emis un certificat de urbanism pentru obținerea autorizatiei de construire. Municipiul prin primar a mandatat un cadastrist pentru a intabula suprafata de teren, Intabularea nu se poate finaliza. OCPI a cerut actele de propietatea ale suprafetei de teren potrivit prev de art.888, art.885 Cod civil, art.24, art.28, art. 29 art.41 din Legea 7/1996, si art 39 din Regulamentul aprobat prin Ordinul 700 /2014
Am notificat primarul sa imi puna la dispozitie actul de propietate al terenului in termen de 5 zile lucrătoare, dar am fost ignorat si nu am primit niciun răspuns., Consiliul Local a emis o HCL prin care a aprobat efectuarea unui inventar care cuprinde si suprafața de teren de care fac vorbire. Dar in opinia mea acest inventar nu tine loc de act de propietatea. Sunt tinut in loc in obtinerea autorizatie de construire de concesionarea suprafetei de teren.
Doar printr-o actiune in contencios avind ca obiect obligatia de a face pot cere ca instanta sa oblige Municipiul prin primar sa imi puna la dispozitie actul de propietate al terenului pentru a il putea intabula si sa finalizez concesionarea terenlui ? Deja cererea mea pentru concesionarea terenului treneaza din luna ianuarie 2018, iar eu consider ca pierd zilnic un castig pe care il puteam realiza prin finalizarea extinderei – spațiu comercial.