Am formulat la primărie o cerere pentru concesionarea unei suprafete de teren. Suprafața de teren nu face parte din registru de spații verzi a municipiului. Pe aceasta suprafata de teren doresc sa realizez o extindere la apartament – spatiu comercial. A fost emis un certificat de urbanism pentru obținerea autorizatiei de construire. Municipiul prin primar a mandatat un cadastrist pentru a intabula suprafata de teren, Intabularea nu se poate finaliza. OCPI a cerut actele de propietatea ale suprafetei de teren potrivit prev de art.888, art.885 Cod civil, art.24, art.28, art. 29 art.41 din Legea 7/1996, si art 39 din Regulamentul aprobat prin Ordinul 700 /2014
Am notificat primarul sa imi puna la dispozitie actul de propietate al terenului in termen de 5 zile lucrătoare, dar am fost ignorat si nu am primit niciun răspuns., Consiliul Local a emis o HCL prin care a aprobat efectuarea unui inventar care cuprinde si suprafața de teren de care fac vorbire. Dar in opinia mea acest inventar nu tine loc de act de propietatea. Sunt tinut in loc in obtinerea autorizatie de construire de concesionarea suprafetei de teren.
Doar printr-o actiune in contencios avind ca obiect obligatia de a face pot cere ca instanta sa oblige Municipiul prin primar sa imi puna la dispozitie actul de propietate al terenului pentru a il putea intabula si sa finalizez concesionarea terenlui ? Deja cererea mea pentru concesionarea terenului treneaza din luna ianuarie 2018, iar eu consider ca pierd zilnic un castig pe care il puteam realiza prin finalizarea extinderei – spațiu comercial.
Va puteti exercita toate drepturile din Legea contenciosului administrativ pe care va îndemn sa o citiți daca nu doriti sa apelați la u avocat pentru formularea acțiunii.
Fiti atent sa introduceți actiunea in termen de 6 luni. Citiți in lege exact cum se calculează.
Cererea de despăgubire morală sau materiala este o cerere accesorie petitului principal, prin care se stabileşte dacă un act administrativ sau refuzul de a se soluţiona o cerere au caracter vătămător pentru persoana care pretinde acest lucru.
Numai în situaţia în care instanţa stabileşte că actul administrativ este nelegal şi de natură a vătăma un drept recunoscut de lege reclamantului, sau dacă stabileşte că refuzul de a soluţiona o cerere este nejustificat, se poate antrena şi răspunderea pentru daunele morale sau materiale.
Multumesc , Am studiat l. 554. Deja cele 5 zile acordate prin notificare pentru a imi pune la dispozitie actul de propietate au trecut deci o sa introduc actiune in termen de 30 de zile. Cu siguranta ca cineva din primărie asteaptă de la mine 1 plic - conform uzanțelor, pentru a nu ma MAI intarzia in demersul meu !
Intabulare
nelucotos
Buna, problema mea e urmatoarea... detin o bucata de teren de circa 13 ari, terenul este de la primarie l-am ocupat cu aprobarea primariei din anul 1992,dar ... (vezi toată discuția)