avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare

Buna, problema mea e urmatoarea... detin o bucata de teren de circa 13 ari, terenul este de la primarie l-am ocupat cu aprobarea primariei din anul 1992,dar sunt intabulat numai pe 2,5 ari cat era atunci pentru ca sa pot face autorizatia de constructie a casei si a ramas asa. eu acuma ca sa ma intabulez eventual sa-l cumpar tot pamantul care l-am ocupat ce trebuie sa fac? vreau sa ma intabulez ca sa-i dau fiului meu sa-si puna casa. trebuie sa ma intabulez eu mai intai, si dupa ce sunt intabulat sa-i vand sau donez lui? unde trebuie sa merg?
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 13:18, 14 Noiembrie 2010
pentru a intabula trebuie sa dovediti mai intai proprietatea asupra intregii suprafete. Proprietatea, in cazul expus, poate fi dobandita prin cumparare..
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
GUVERNATOR MG, Consilier juridic
proprietatea poate fi dobandita prin cumparare... bine, care sunt pasii? il cumpar de la primarie? pretul mi-l pune cine? dureaza mult aceasta operatiune?anul trecut am chemat pe cineva de la cadastru din suceava si m-ia masurat tuata bucata de pamant, inclusiv aia 2.5 ari unde este pusa casa, daca cumpar pamantul trebuie sa cumpar si acei 2 .5 ari?am mers la primarul din comuna de la noi dar nu-mi da un raspuns clar
Conform L nr 7/1996 ,solicitantul trebuie sa faca dovada a fi proprietar sau alt act doveditor hotarare irevocabila a instantei,care ii atesta calitatea ,asupra bunului imobil/suprafetei ,pentru care face solicitarea de notare in evidente
valoare terenului se stabileste pe baza unei evaluari facuta de un expert. Pentru a putea utiliza terenul puteti opta si pentru concesionare. Evaluare va sta si la baza stabilirii valorii concesiunii...
Dacă suprafața de 2,5 ari este deja întabulată pe numele dumneavoastră (eu înțeleg din exprimarea asta că sunteți deja proprietar pe 2,5 ari) și tot din această suprafață vreți să-i dați băiatului x mp atunci trebuie să dezmembrați suprafața de 2,5 ari în două parcele. Una va fi teren+casa dumneavoastră și alta doar teren. După dezmembrare îi dați fiului suprafața de teren liberă de construcții pe care dorește el să construiască.
Dacă doriți să deveniți proprietar și pe restul de teren, 11 ari rămași, atunci vă sugerez să mergeți la Primărie să vă spună în ce condiții puteți deveni proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare-cumpărare Anca Vasilica Anca Vasilica Buna ziua! Am început o construcție împreună cu logodnicul meu la soacra mea pe pe acelasi pamant unde este si casa ei doar ca este separat nu este legat ... (vezi toată discuția)
Plan cadastral mia26maria mia26maria Va rog sa mi spuneti daca se poate face cumpararea unei parti din o parcela intabulata dar fara sa aiba facute masuratorile in teren ? Pot sa parcurg eu acest ... (vezi toată discuția)
Incalcare de proprietate click999 click999 As dori sa intreb ce trebuie facut in cazul familiei mele,care poseda act de proprietate pe locul in care este amplasata casa plus anexele ei si o parte de ... (vezi toată discuția)