avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Activitate CATALENA

Activitate CATALENA

da
Buna ziua,

Avem un client care doreste sa inchida societatea comerciala pe care acesta o detine. In momenul de fata , el are 8 salariati activi pe societate, toti cu contracte individuale de munca, cu norma intreaga.
Cum putem sa rezolvam problema cu salariatii, in privinta incetarii contractelor de munca ? Cu ce articol sa facem incetarea contractelor , astfel incat sa fim din punct de vedere legal, fara probleme?

Multumesc anticipat !
:)
Va multumesc frumos pentru implicarea dvs in discutie si sper sa nu aveti prea mari batai de cap cu noile modificari :D
In general, atunci cand raportez angajarile ma consult cu angajatorul si in ceea ce priveste pontajul , ca sa stiu de la bun inceput daca sunt situatii in care trebuie acordat spor , astfel programul si pontajul arata altfel .
Dar ca fapt divers , programul se respecta .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Am o mica nelamurire, in cadrul modificarilor actuale ce au intervenit asupra Cas - ului si CASS- ului , dvs. cei ce va loviti de partea de personal , intocmiti celor ale caror contracte sunt in baza dvs. de date cu timp partial, vreo forma de act aditional ?
Va intreb deoarece am dat un search si am gasit ca si o recomandare in legatura cu acest aspect , ceva de genul : "se sugereaza sa intocmim acte aditionale la CIM cu timp partial in care sa stipulam ceva de genul : se mentine programul 8:00 - 12:00 din CIM, cu posibilitatea de a modifica programul de lucru al salariatului X conform graficului de lucru care se regaseste la punctul de lucru din str. .... , nr. .... , unde isi desfasoara activitatea "

Va multumesc anticipat !

Răspuns la discuția Concediu de crestere copil
Multumesc frumos pentru timpul acordat si pentru explicatii contabilulbun si freeelis :)
Hristos a inviat !

Am o neclaritate in ceea ce priveste acordarea concediului de crestere copil pentru o salariata.
Situatia mea suna cam in felul urmator : salariata in cauza se preconizeaza ca va naste in luna NOIEMBRIE , ea a avut doua contracte de munca la o alta societate unul pe perioada 01.09.2016 - 10.10.2016 ( in baza acestui contract are 2 luni lucrate) si unul pe perioada 09.01.2017 - 06.04.2017( in baza acestui contract are 4 luni lucrate), iar la actualul loc de munca este angajata cu data de 08.04.2017 , iar pana in NOIEMBRIE cand va naste ar acumula 8 luni . In baza acestor contracte de munca ar ajunge la 14 luni lucrate in ultimii 2 ani asa cum sunt conditiile actuale de acordare a concediului de crestere copil.
Doar ca nelamurirea mea e urmatoarea, ea daca acumuleaza aceste luni de pe mai multe contracte si de la angajatori diferiti , nu la acelasi angajator ... se ia in calcul ? ( ca pana la urma legea spune asa : "Persoanele care, în ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit (...), beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani, respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară", prevede actul normativ amintit.(Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010) ).

Multumesc anticipat !
Multumesc frumos pentru detalii :)

O zi buna sa aveti !
Hristos a inviat !

Am o mica neclaritate , avand in vedere faptul ca la o salariata perioada de concediu cod 08 ( sarcina si lauzie) se termina pe data de 30.04.2017, iar 01.05.2017 este zi libera legal, eu ar trebui sa transmit suspendarea contractului de munca pentru CCC pe perioada 02.05.2017 pana cand face copilul 2 ani ?
Sau data de inceput suspendare ramane normal, a doua zi dupa terminarea concediului , in cazul meu 01.05.2017 .

Multumesc anticipat !
Buna dimineata si o primavara frumoasa tuturor ! :)

Ma confrunt cu o situatie si anume stagiul de cotizare al unui salariat care doreste sa beneficieze de somaj .
Eu stiu asa, ca: " Indemnizaţia de şomaj este acordată, potrivit Legii nr. 76/2002, doar dacă solicitanţii îndeplinesc, în mod cumulativ, o serie de condiţii. Cea mai importantă dintre acestea este să aibă un stagiu minim de cotizare de 12 luni în ultimele 24 de luni de dinaintea înregistrării cererii." "Iar în cazul persoanelor care au fost angajate cu contract individual de muncă cu timp parţial stagiul de cotizare este stabilit proporţional cu timpul efectiv lucrat."
In cazul meu, salariatul a avut de la ultimul somaj de care a beneficiat, doua contracte de munca, unul cu 8 ore / zi, si celalalt cu 4 ore / zi.
In baza contractului cu 8 ore, are 6 luni si 3 zile, iar in baza celui cu 4 ore are 13 luni si 17 zile.

Intrebarea mea e, are sau nu omul asta stagiu de cotizare pentru a beneficia de somaj? :sorry:
Nu as vrea sa ii desfac omului contractul si dupa sa nu rezolve nimic, de aceea am si apelat la parerile dvs :)

Multumesc anticipat !

O zi frumoasa :)