Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva raspunsuri, daca se poate. Pe 31 mai 2018, copilul meu implineste 2 ani. Nu ma intorc la fostul loc de munca, dar as vrea sa beneficiez de stimulentul de insertie. Am inteles de la autoritati ca trebuie sa depun dosarul pentru stimulent, cu 2 luni inainte de implonirea celor 2 ani. Noul angajator trebuie sa ma intregistreze cel mai tarziu pe 29 martie a.c., pentru a beneficia cat mai mult de indemnizatia pentru cresterea copilului?
De asemenea, ar trebui sa il anunt in scris pe fostul angajator ca nu ma mai intorc la munca cu o anumita perioada inainte, adica exista prevederi legale in acest sens? Cei de la Primarie nu au stiut sa imi spuna . Oricum il anuntam, cand solicitam copiile dupa contractul de munca, dar as vrea sa fie exact cum spune legea, ca sa nu apara probleme.
Stimata doamna Oana Pascu ati fost foarte draguta si m-ati ajutat cu informatiile referitoare la concediul medical. Din pacate , suma primita de la anagajatorul meu nu corespunde sumei calculate de d-voastra. intradevar, prima zi de concediu a fost 1 februarie a.c , nu martie , am omis din pacate sa specific, dar suma pe care mi-au dat-o este de 1300 RON si nu 1750 RON ! D-voastra credeti ca este ok ? Ar trebui sa solicit un fluturas ceva ? In conditiile in care indemnizatia pentru cresterea copilului va fi 85 % din venituri pentru 2 ani , ( sa speram) conteaza orice banut.
Va multumesc din suflet !
Buna ziua . Va rog frumos sa imi spuneti cum se calculeaza concediul medical risc de sarcina (75% din brut mi s-a spus , la care se adauga nu stiu ce impozite si plafonare) . Am sunat la 2 ministere si o casa de sanatate si nimeni nu imi poate spune concret daca se impoziteaza, ce impozite se platesc si care este valoarea lui ? Precizez ca venitul brut este 2250 ron. Va multumesc frumos