avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate BiraAlexandra

Activitate BiraAlexandra

Discuție Indemnizatie
Astăzi am primit decizia de suspendare a plății indemnizatiei copilului cu o lună înainte de a împlini copilul 2 ani. Tatăl nu a făcut cerere pentru luna care i se cuvine....se .mai poate face ceva ca sa beneficieze tatăl de luna respectiva???si daca da se poate sa meargă în continuare la munca sau trebuie neaparat sa stea acasa??
Buna ziua..situatia mea este urmatoarea...eu am lucrat la o societate cu contract determinat din octombrie 2014 pana la sfarsitul lunii ianuarie cand nu mi-a mai fost prelungit contractul.de la inceputul lunii februarie am inceput sa fiu asigurata pe baza facultatii.La sfarsitul lunii mai am inceput sa primesc concediu prenatal care a durat cu tot cu cel postnatal pana la inceputul lunii septembrie.Intre timp am depus dosarul pentru indemnizatie cu actele aferente : copie buletine ambii parinti, copie certificat casatorie, concediile medicale si adeverinta, adeverinta de la locul de munca, adeverinta de la facultate...doar ca intre timp ma suna doamna de la indemnizatii si incepe sa imi spuna ca am incurcat-o rau cu dosarul meu...ca ii mai trebuie contractul de munca, decizia de incetare...intrebarile mele sunt..intr-un final o sa beneficiez de indemnizatie??si de ce acte am nevoie mai exact?
Răspuns la discuția Concediu de maternitate
In cazul acesta avand in vedere ca eu am domiciliu in Vrancea dar am muncit in Bacau la care CJAS trebuie sa depun actele? La cel pe raza unde am domiciliu sau la cel pe raza unde am lucrat?
Buna ziua...As vrea sa stiu daca pot beneficia de concediu de maternitate in urmatoarele conditii : Am avut contract determinat de munca pana la sfarsitul lunii ianuarie 2016 dupa care societatea angajatoare a hotarat sa nu il mai prelungeasca....din ordonanta de urgenta 158/2005 ca pot beneficia de concediu de maternitate şi femeile care nu se mai află, din motive neimputabile lor, în una dintre situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (1), dacă nasc în termen de 9 luni de la data pierderii calităţii de asigurat...eu ar trebui sa nasc la sfarsitul lui iulie deci m-as incadra perfect in cele 9 luni.....singura mea nelamurire este daca faptul ca am avut contract determinat ar putea influenta cumva pierderea acestui drept