tiss25
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
DA! anaf chiar nu verifica! in plus, cum s-a mentionat deja, face un contract de mana si doar declara veniturile la anaf. Deci contractul nici nu ajunge pe la anaf, doar declaratia de venit cu suma respectiva... si impozitul
tiss25
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
magazinul ar trebui sa se indrepte catre producator ! logic nu ?
chiar si daca as lua piesele de la service... service-ul munceste de 2 ori ? pe timpul lor nu ? cine plateste timpul ala in plus? demontarea din nou a piesei si re-montarea unei alte piese?
da, legal, ca si client ce-ati face? ati vrea sa vi se plateasca si manopera pentru ca piesa a fost defecta. Nu e normal sa platesc din nou o manopera pentru o piesa defecta. In mod normal eu ca si client ar trebui sa am cost = piesa + manopera. nu ? de ce sa platesc 2 monopere??
tiss25
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
ce voiam sa zic... mie cel putin mi-e imposibil sa cred si sa inteleg ca a fost vorba de o greseala... iar aici pe site, unde nu va judeca si nu va poate condamna nimeni... sustineti ca a fost o greseala nevinovata... poate e doar in capul meu :)
Am sa incerc si eu o parere/raspuns pe baza informatiilor pe care le am...
- suma "in minus" de pe bon poate fi considerata mare raportata la valoarea totala. Undeva la 40% nu? adica deja "miroase" bine a intentie de a sustrage... totusi nu sunteti prima oara intr-un hipermarket ca sa nu stiti cum functioneaza scanarea produselor la case. Daca mergeti la Self Scan - atunci se presupune ca stiti cum functioneaza, nu?
- suma in valoare efectiva este marisoara pentru a intra cazul la NUP, dar e posibil sa se ajunga la NUP, totul depinde de propunerea facuta de politistul care trimite propunerea catre procuror si defapt de procuror defapt. Cum a ramas cu politistul? ce parerea / sfaturi etc... v-a dat? Posibil sa mai fiti chemat inca o data la sectie? nu sunt sigur...
- impacarea cu hipermarket-ul sau nu, nu prea ajuta pentru ca fapta este facuta deja - sper sa nu gresesc aici
- daca nu se ajunge la NUP, nu stiu mai departe cum decurge, dar oricum nu ajungeti la inchisoare, cel mult ramaneti cu dosar penal....
- agitatia dvs. actuala nu va ajuta, doar va distruge psihic... iesiti in natura, relaxati-va
Buna Ziua.
Mama detine un apartament in Bucuresti (sectorul 1) de 3 camere pe care il are inchiriat de multi ani cu contract inregistrat la ANAF catre o firma.
Acum 5 ani a fost nevoita sa faca evaluarea apartamentului pentru plata impozitului pe locuinta iar acum in ianuarie a sunat-o evaluatorul ca trebuie sa faca iar evaluarea apartamentului pentru care a taxat-o cu aprox 900ron.
Eu m-am uitat la inceput de an pe ghiseul.ro sa vad ce sume are de plata si era trecut un impozit imens de vreo 3.000ron (anul trecut am platit 194ron). Pana la urma a facut evaluarea si in urma evaluarii tot a crescut impozitul la 280ron (de la 194) desi valoarea imobilului a fost cam aceeasi cu cea de acum 5 ani.
Este normala situatia??
Intreb asta pentru ca am citit ca evaluarile astea ar trebui facute pentru proprietatile detinute de catre firme/PJ si nu pentru cele detinute de PF.
De mentionat ca mama declara anual venitul la ANAF si plateste impozitul aferent.
Multumesc si zi frumoasa.
tiss25
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dupa cum am spus, legea nu zice clar daca este zi libera platita sau nu. Firma a luat decizia sa ofere doar o singura zi platita pe an. Pana aici cred ca totul este legal...
Problema este ca firma nu are specificat nicaieri aceasta limitare, doar in aplicatia de concedii... dar asta e, mergem mai departe.
Multumesc de raspunsuri.
NU. avem politica de HR pe intranet dar nu este mentionata nicio limitare. Asta e defapt o omisiune din partea lor, dar nu si-o asuma.... zic ca vor modifica la urmatorul update