avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Activitate Responsabil

Activitate Responsabil

Bună ziua,

Dacă o pers fizica vinde un apartament către către aceeași pers fizica,dar autorizata(PFA), este legal?
Investiția este cheltuiala deductibila?
Pentru realizarea tranzacției de V-C PFA ul trebuie sa facs transfer bancar(real) sau este suficient contractul olograf parafat la notar?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Vânzare START UP lamuriri
Rog asistenta....
Bună Ziua,

Am aplicat la programul Start-up Nation și acum dosarul e în verificare probabil luni vor anunță firmele admise. Problema e ca am făcut proiie tul pe Caen restaurante pt un restaurant mi în Oradea cu locație ultracentrala. Chirii central sint undeva la 2 3000 euro pe luna, imens plus cheltuielile cu personalul am în proie t 6 angajați și realist vorbind nu știu dacă pot susține investiția asta. Proiectul e pe utilaje bucătărie linie completa 70 la suta auto și soft, mobilier.
În momentul asta magindesc sa vând proiectul cu firma cu tot, bineînțeles dacă vafi admis.

Este posibil cum se procedează, se poate cere La vânzare ce suma?!
Mulțumesc anticipat.
Responsabil
Gresit,pt nepredare se prelungeste perioada de suspendare cu 30 zile.politia trimite o notificare candva in acestvsens.
Multumesc pentru raspuns!

In momentum de fata chiar nu conduc si nu voi conduce pina la expirarea termenului de 120 zile adica 16 iunie.

Teama mea si motivul pt care nu predau acum permisul e ca nu vreau doamne fereste sa ma trezesc ca mi socotesc cei de la rutiera data de incepere data predarii efective.....

Multumesc Inca o data....

grosuanatolie a scris:

Art. 209.

(3) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule operează în ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere sau, după caz, a expirat termenul de predare a acestuia.

Deci , daca nu a-ti predat permisul, perioada se majoreaza cu inca 30 zile. Adica, pe 1 martie e suspendat, aveti obligatia pana pe 15 martie sa-l predati. Chiar daca nu-l predati, sanctiunea suspendarii incepe pe 16 martie + 90 zile sanctiunea+ 30 zile suplimentar pentru nepredare. Deci in total + 120 zile incepand cu 16 martie. Dupa data de 17 iulie, va recomand sa mergeti la Politia Rutiera de care apartineti, pentru a mentiona in baza de date ca ati redobandit dreptul de a conduce. Altfel, daca va opreste in trafic, dupa data d 17 iulie, politistul vede ca aveti permisul suspendat si va intocmeste dosar penal. Asta chiar daca ulterior se va clasa, oricum inseamba nervi si timp etc etc.
P.S. O intrebare: cu ce va incalzeste daca nu predati permisul in termen legal? Va simtiti mai zmeu daca il aveti in buzunar? Daca conduceti cu el in Spania si acolo va opreste in perioada suspendarii, aveti dosar penal garantat.

Multumesc pentrui raspuns.in citatie scrie doar sa ma prezint in calitate de conducator auto in dosarul.....etc din 2016...dar....nu scrie de termen de suspendare....nimic

Din cite cunosc si logic,daca nu am predat permisul pina in data de 15 Feb. Obligatia politiei rutiere era sa ma treaca in baza lor de date cu permis suspendat plus o Luna in plus-adica4.
Realized ca asa cum e in practica,politia se bazeaza pe buna credinta cu predatul permisului


Dar nu e problema mea sa demonstrez ca nu am condus si nu conduc evident risc penal,pt.ce?dar nici nu e ok sa cedez la presiuni si citatii si recomandate din partea lor pt a preda acu m permisul si a sta fara a conduce,cat....7 luni...

Dupa data expirarii legale a suspendarii voi conduce clar....si daca voi daca voi fi oprit si suspendat din nou.. .doamne fereste voi contesta si cativa cred.Totusi riscul e mare si voiam sa vad daca aveti cunostinta de cazuri similare..
Multumesc


Mihnea Dorian a scris:

Depinde ce scrie in acea citatie de la rutiera. Este specificata vreo perioada pentru care este suspendat dreptul de a conduce autovehicule ? Daca da, indiferent ca predati sau nu permisul, in perioada respectiva dreptul de conducere este suspendat si daca sunteti depistat la volan vi se va face dosar penal.

Multumesc pentrui raspuns.

Din cite cunosc si logic,daca nu am predat permisul pina in data de 15 Feb. Obligatia politiei rutiere era sa ma treaca in baza lor de date cu permis suspendat plus o Luna in plus-adica4.
Realized ca asa cum e in practica,politia se bazeaza pe buna credinta cu predatul permisului


Dar nu e problema mea sa demonstrez ca nu am condus si nu conduc evident risc penal,pt.ce?dar nici nu e ok sa cedez la presiuni si citatii si recomandate din partea lor pt a preda acu m permisul si a sta fara a conduce,cat....7 luni...

Dupa data expirarii legale a suspendarii voi conduce clar....si daca voi daca voi fi oprit si suspendat din nou.. .doamne fereste voi contesta si cativa cred.Totusi riscul e mare si voiam sa vad daca exista cazuri simulate.. ..

Ioan Ciobanu a scris:

Sanctiunea pentru contraventia savarsita este suspendarea dreptului de a conduce autovehicule. Cum dovediti ca nu ati condus un autovehicul in perioada 15 februarie - 15 iunie?
Pe perioada suspendarii dreptul de a conduce auttovehicule permisul de conducere trebuie sa fie predat la Politie.
ing. Ioan Ciobanu

Pe scurt- in Nov.2016 am primit amenda cu suspendare permis 3 luni la trecere nivel cale ferata,Am pierdut -aveau filmare,ceea ce stiam,oricum cind am trecut nu aveam auto nici in fata nici oprita pe banda opusa si efectiv nu am sesizat,in fine.
Am contestat,procesul a durat cu recurs pina in 30 Ian 2018.

Am fost plecat din tara si nu am depus permisul pina la 15 Feb.
In 23 Apr. Am primit citatie la rutiera.am semnat de primire dar avocatul a zis sa nu merg ci sa astept fara sa circul normal,pina la data de 16 Jun. Cind va expira termenul de 120 zile -3 luni plus o Luna bonus pt.nedepunere permis.

Este ok asta sau pot avea alte repercursiuni -daca sint oprit in traffic dupa data de 16 iunie?Nu stiu cum sint inregistrat in baza lor de date.
Presupun ca daca merg acu m la politie-mi se va retine permisul de la data prezentarii si atunci mai stau pe tusa 4 luni??

Pe de alta parte-intreb?com au venit cu citatie,au dreptul sa vina la usa mea si sa mi is permisul,eu stiu ca pot fi oprit doar in traffic.
Rog raspundeti ce domeniu pt PFA sau SRL -sau IMM vi se pare profitabil pe termen lung,din experienta Dvs.Eu m am repatriat de 6 luni si nu gasesc unn domeniu in care sa investesc,mentionez ca am un capital in jur de 50k euro si as dori sa accesez si fonduri europene,dar orice socoteala fac nu gasesc domeniul.

Nu as dori tiganii gen adus masini sau executari silite si revanzare aprtamente sau importuri China.

Multumesc,
Responsabil