avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea0095

Activitate Andreea0095

*cu vechime de lucru de 18 luni
Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva cu o explicatie simpla despre cum se calculeaza zilele de concediu medical?
Si ce factori pot influenta calculul? in ce mod?
De exemplu, 4 zile de concediu medical (cod 01), la un salariu brut de 8000 lei in ultimele 6 luni, cu vechime de lucru de 15 luni, activitate la aceiasi companie, unde contractul se prelungeste prin act aditional in fiecare luna, si cu alte 4 zile de CM luate in ianuarie, zile care nu au fost platite, desi vechimea de lucru in companie era de 8 luni la momentul respectiv.
6 zile libere platite luate in total in decursul lui 2023.
Prelungirea de contract la luna sa fie un factor de influenta a calcularii CM, indiferent ca activitatea la companie a fost neintrerupta?

Astept raspunsuri ajutatoare, multumesc frumos!
Bună
Cum se calculează exact asigurarea de sănătate din momentul în care depun declaraţia? Pentru o persoană fără venit.
Spre exemplu dacă depun din luna decembrie, asigurarea va fi valabilă până în luna martie sau va fi valabilă 12 luni de la momentul depunerii?
Dacă ar fi valabilă doar până în martie, atunci care este suma care trebuie achitată pentru acest interval de patru luni?
Nu reuşesc să înţeleg acea dată limită, respectiv 15 martie 2020, cum de altfel nu înţeleg nici câte luni se iau in calcul din momentul în care am depus declaraţia.

Aştept răspunsuri,
mulţumesc!
Răspuns la discuția probleme cu proprietarul
Multumesc pentru toate sfaturile primite.

Vad pareri impartite, shomo imi spune ca nu prea mai am ce sa fac, dar apoi inteleg ca exista posibilitatea rezilierii contractului. Contractul e incheiat pe 8 luni. Deoarece nu sunt familiarizata cu demersurile unei asemenea proceduri va rog sa imi spuneti in ce conditii/unde se face aceasta reziliere si daca asta imi asigura inapoierea avansului.
Buna ziua,

Va rog daca imi puteti da cateva sfaturi in legatura cele pe care le voi mentiona.
Acum trei zile m-am mutat intr-un nou imobil si deja am probleme de comunicare cu proprietarul. Orice incerc sa ii comunic ori interpreteaza cum vrea el ori ma plaseaza sotiei lui care ma plaseaza la randul ei lui. Fiind de trei zile aici incep sa descopar diversele neregului cum ar fi ca usa de la intrare nu mi se incuie cum trebuie si din cate inteleg e problema mea nu a lui. Nu e prima data cand ma mut undeva unde trebuie sa repar usi sau alte lucruri din casa si m-am saturat. Acum el imi zice ca in loc sa il intreb de spatii de biciclete trebuia sa ii spun de usa, asta fiind in prima zi cand il intrebam diverse despre mediul din jur, despre vecini. in prima zi/seara nu am reusit sa observ ca usa se inchide greu deoarece pe dinauntru am reusit sa o inchid, a doua zi cand a fost nevoie sa ies insa am constatat ca de afara nu se inchide decat dupa foarte multe incercari, iar acesta imi spune ca trebuie sa ma adaptez. Nu mi se pare normal sa imi zica asa ceva in conditiile in care eu platesc chirie ca sa beneficiez de o functionare normala a lucrurilor din aceasta casa. Ca sa nu mai zic ca la masina de spalat, deoarece sta in panta, mi-a plasat o stinghie care o tine intr-o pozitie si mai nesanatoasa. Pe langa asta vrea ca totul din casa sa fie practic neatins si din ce imi dau seama cauta sa ma faca deja platitoare pentru diverse lucruri care nu sunt deja in regula de cand am ajuns aici.
Vreau sa stiu daca pot face sesizare undeva, si daca da, unde? Sau ce ar trebui sa fac in aceste conditii? Astept sfaturi.

Multumesc