Va rog daca imi puteti da cateva sfaturi in legatura cele pe care le voi mentiona.
Acum trei zile m-am mutat intr-un nou imobil si deja am probleme de comunicare cu proprietarul. Orice incerc sa ii comunic ori interpreteaza cum vrea el ori ma plaseaza sotiei lui care ma plaseaza la randul ei lui. Fiind de trei zile aici incep sa descopar diversele neregului cum ar fi ca usa de la intrare nu mi se incuie cum trebuie si din cate inteleg e problema mea nu a lui. Nu e prima data cand ma mut undeva unde trebuie sa repar usi sau alte lucruri din casa si m-am saturat. Acum el imi zice ca in loc sa il intreb de spatii de biciclete trebuia sa ii spun de usa, asta fiind in prima zi cand il intrebam diverse despre mediul din jur, despre vecini. in prima zi/seara nu am reusit sa observ ca usa se inchide greu deoarece pe dinauntru am reusit sa o inchid, a doua zi cand a fost nevoie sa ies insa am constatat ca de afara nu se inchide decat dupa foarte multe incercari, iar acesta imi spune ca trebuie sa ma adaptez. Nu mi se pare normal sa imi zica asa ceva in conditiile in care eu platesc chirie ca sa beneficiez de o functionare normala a lucrurilor din aceasta casa. Ca sa nu mai zic ca la masina de spalat, deoarece sta in panta, mi-a plasat o stinghie care o tine intr-o pozitie si mai nesanatoasa. Pe langa asta vrea ca totul din casa sa fie practic neatins si din ce imi dau seama cauta sa ma faca deja platitoare pentru diverse lucruri care nu sunt deja in regula de cand am ajuns aici.
Vreau sa stiu daca pot face sesizare undeva, si daca da, unde? Sau ce ar trebui sa fac in aceste conditii? Astept sfaturi.
Sincer, nu prea aveti ce face, practic! Sunt multi proprietari care abuzeaza de orice, pana va pun mana pe "garantie". O chirie mica/atractiva ascunde, de multe ori, intentii oneroase din partea proprietarului.
Ar trebui sa veniti "blindata" ca/cu un avocat si sa semnati un contract de inchiriere draconic ptr ca respectivul sa poata fi tras la raspundere. Contractul standard e doar chestie de fisc si nu va apara la clantze sau la frigider.
Conform art.1.787 NCC"Locatorul este obligat sa predea bunul impreuna cu toate accesoriile sale in stare corespunzatoare utilizarii acestuia." Daca considerati ca,locatorul nu isi executa obligatiile nascute din contractul de locatiune(inchiriere)aveti dreptul de a solicita rezilierea cu daune-interese, daca este cazul, potrivit legii(art.1.817 NCC)
Vad pareri impartite, shomo imi spune ca nu prea mai am ce sa fac, dar apoi inteleg ca exista posibilitatea rezilierii contractului. Contractul e incheiat pe 8 luni. Deoarece nu sunt familiarizata cu demersurile unei asemenea proceduri va rog sa imi spuneti in ce conditii/unde se face aceasta reziliere si daca asta imi asigura inapoierea avansului.
Contract inchiriere
elkoep
Locuiesc in chirie si posed contract de inchiriere inregistrat la Finante. Proprietarul nu mi-a facut punerea in posesie, cf NCC/2011 si nu imi permite accesul ... (vezi toată discuția)
Fapta penala?
Irina S.
Contract de inchiriere intre doua persoane juridice. Obiectul contractului: un spatiu comercial.
Locatarul nu isi plateste chiria doua luni iar locatorul il ... (vezi toată discuția)